• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Yeni kitap yeni heyecan

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.05.2012, 00:00
Son yılarda o kadar çok cinsel sorunlarla ilgili yakınmalarla karışlaştım ki, yeni kitabımın konusu da kendiliğinden ortaya çıktı. Bir yandan giderek muhafazakarlaşıyor, cinselliğin yaşanmasını zapturat altına almak istiyoruz. Ama diğer yandan da cinsellik eskiye oranla daha rahat yaşanır bir hale geliyor. Ama bu kez de cinselliğin kalitesinde sorunlar yaşanıyor.
Bir süre önce yaptığım röportajda, yaklaşık 30 yıldır cinsel sorunlarla uğraşan ve vaginusmus alanında en yetkin isimlerden olan Prof. Dr. Arşaluys Kayır, günümüzün en önemli sorununun, çalışma hayatının zorlukları yüzünden cinsel yaşamın ihmal edilmesi olduğunu söylemişti.
Kayır'a göre, kariyer peşinde koşmak, para kazanmak, işi kaybetmemek için çok çalışmak, kişinin cinsel yaşamına daha az zaman ayırmasına neden oluyor.
Günümüz insanı kadar çok yoruluyor ve zamanları o kadar kıymetli ki, sevişmeye enerjileri kalmıyor.

KIPKIRMIZI

Halbuki oturup gevşemeleri, birbirlerini baştan çıkarmayı akıl etmeleri lazım. "Cinselliğin en tatlı kısmı, baştan çıkarma kısmıdır. Bu yok oluyor. Kendini baştan çıkaramıyor ki karşısındakini çıkarsın." Diyen Kayır'ın tespitlerini doğrulayan onlarca örnekle karşılaştım.
Üstelik bunlar genç insanlar. Yeni evlenmişler, 30'lu yaşlara gelmemişler bile, ya da yeni geçmişler. Dışarıdan bakıldığında mutlu görünüyorlar ama evliliklerinde cinsellik yok! Haftada bir değil ayda bir bile olmuyor. Abartmıyorum böyle. Ben onların yalancısıyım. İşte son kitabım "Kıpkırmızı" bu genç kadınların yakınmalarından doğdu.
Kitabın kahramanı genç bir kadın. Adı yok. Önemi de yok. Otuzuna yaklaşmış. Evlenmiş, boşanmış. Aşkı arıyor ve tabii cinselliğini yaşamak istiyor. Hem aile hem de toplumsal baskılarla kuşanmış bu kadının hayatına bir gün bir erkek giriyor ve her şey değişiyor. O güne kadar seksle ilgili bildiği her şey alt üst oluyor...

STRESLİ YAŞAM
Cinsel tatminsizlik, Türkiye'de pek çok kadının yaşadığı bir konu olmasına rağmen konuşulmuyor. Bu da tabu. Ama araştırmalar gösteriyor ki viagra gbi performans artırıcı ilaç kullananların çoğunluğunu genç erkekler oluşturuyor. Yani 40 yaş üstü için düşünülen bu tür haplar 40 yaş altı erkekler tarafından kullanılıyor. Bunda Arşaluys Kayır'ın sözünü ettiği gibi stresli yaşam, işini kaybetme korkusu, evi geçindirme, çocukların okul taksidini ödeme gibi yaşamsal önem taşıyan sorunların etkisi çok fazla. Çünkü artık insanların yaşam standartları yükseldi. İşini kaybetme, hayatın birden altüst olmasına neden oluyor. Bu da omuzlara büyük bir yük ekliyor.
Cinsel tatminsizliğin konuşulacak o kadar boyutu var ki. Diğerlerini de bir başka yazıda tartışırız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA