• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

İşte örnek kabine

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.06.2012, 00:00
Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı François Hollande'ın başbakanlık görevine Jean-Marc Ayrault'yu ataması ardından kabinenin üyeleri de belirlendi. Kabinedeki 34 bakanın 16'sı kadın, 18'i erkek.
Özlediğimiz bir görüntüyü Fransız kabinesi gerçekleştirdi. "Darısı başımıza" diyerek Fransız kabinesindeki kadın bakanları tanıyalım...
1- NAJAT VALLAUD BELKACEM- KADIN HAKLARI BAKANI VE HÜKÜMET SÖZCÜSÜ
1977 doğumlu, Fas'ta dünyaya gelen Belkacem, ekonomik göçle ailesiyle birlikte Fransa'ya gelmiş. Hukuk, ardından siyaset bilimi okuyan ve 29 yaşındayken SRoyal'in başkanlık seçimi sözcüsü olan Belkacem, yeni hükümetin sözcüsü ve kadın hakları bakanı.

2- CHRISTIANE TAUBIRA- ADALET BAKANI
1952'de Fransız Guyanası'nda Cayenne'de doğdu. Politik alanda bağımsız bir isim olarak tanınıyor. 1993'ten itibaren Fransa Ulusal Meclisi'nde milletvekili. 1994'te Avrupa Parlamentosuna giren Taubira, daha sonra sosyalist partiye katıldı. Atlantik köle ticareti ve köleliğin insanlığa karşı suç olmasını tanıyan yasaya ismini verdi.

3- MARISOL TOURAINE- SOSYAL İŞLER VE SAĞLIK BAKANI

53 yaşında ve üç çocuk annesi. Ekonomi uzmanı. Harvard Üniversitesi'nin ardından Sciences Po ve Normal Sup'de eğitim gören ve aynı zamanda sosyal güvenlik uzmanı olan Marisol Touraine, sosyolog Alain Touraine'in kızı.

4- CECILE DUFLOT- MÜLK VE BARINMA EŞİTLİĞİ BAKANI
Kabinenin genç bakanlarından. 1977 doğumlu. 27 yaşından beri Yeşiller Partisi'nin yönetim kadrosunda yer alan Duflot, Jacques Chirac'a Paris belediye başkanıyken Seine Nehri'nin "içinde yıkanacak kadar temiz olacağına" dair verdiği sözü hatırlatmak için 2005'te Seine Nehri'ne girmişti.

5- NICOLE BRICQ- EKOLOJİ, KALKINMA VE ENERJİ BAKANI

65 yaşında. Feminist ve çevreci. Çiftçi bir aileden gelen Bricq, hukuk fakültesi mezunu.1988-93 arası Parlemento ve Bakanlar Kurulu arasındaki ilişkilere teknik danışmanlık yapmakla görevlendirilen Bricq, vergi kaçakçılığı ve ekonomik istikrar planına dair finans kanunlarıyla ilgili çalışmalarıyla tanınıyor. Yıllardır siyasetin içinde olan Bricq sonunda bakanlık koltuğuna oturdu.

6- AURELIE FLPIPETTI- KÜLTÜR VE İLETİŞİM BAKANI

38 yaşında ve İtalyan kökenli. Politikaya 2000'lerin başında Yeşiller'le başladı. Daha sonra Sosyalist Parti'ye katılan, çevre, kültür ve toplum konularında uzman bir danışman olan Flipetti'nin iki romanı bulunuyor. .

7- GENEVIEVE FIORASO- YÜKSEK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA BAKANI

57 yaşında, İngilizce ve ekonomi profesörü. Uzun yıllar özel sektörde inovasyon uzmanı olarak çalışan Fioraso, siyasi kariyerine Grenoble belediyesinde başladı ve 2007'den beri milletvekili olarak Meclis'te görev yapıyor.

8- MARYLISE LEBRANCHU- REFORMDAN SORUMLU BAKAN

1947 doğumlu ve 1983'ten beri aktif olarak siyasetin içinde. 2000'deki hükümette de Adalet Bakanı olarak görev yapan Lebranchu, 2005'te Sosyalist Parti Ulusal Sekreteri oldu.

9- VALERIE FOURNEYRON- GENÇLİK VE SPOR BAKANI
52 yaşında. 1995 yılından bire aktif olarak siyaset yapıyor. 2007 yılından beri de Meclis'te. Travmatoloji ve fizyoloji uzmanı bir doktor.

10- DELPHINE BATO- ADALET BAKANLIĞI TEMSİLCİ BAKANI

39 yaşında. Öğrencilik yıllarında sendika liderliği yapan Bato, güvenlik sektöründe uzman.

11- MICHELE DELAUNAY- YAŞLILARDAN SORUMLU BAKAN
65 yaşında ve 2001'den beri siyasetin içinde. Siyasete atılmadan önce kanser uzmanı olarak çalışıyordu.

12- DOMINIQUE BERTINOTTI- AİLEDEN SORUMLU TEMSİLCİ BAKAN

58 yaşındaki Bertinotti, bir akademisyen. Lisede tarih öğretmeni olarak işe başladı, ardından doktorasını verdi. Bir dönem Mitterand'ın asistanlığı yaptı.

13- MARIE ARLETTE CRLOTTI- ENGELLİLERDEN SORUMLU BAKAN
60 yaşında ve hukuk mezunu. Kadın-erkek eşitliği ve ayrımcılık konusunda çalışmalarıyla tanınıyor.

14- YAMINA BENGUIGUI- FRANSA'DAKİ YABANCILARDAN VE FRANKOFONIDEN SORUMLU TEMSİLCİ BAKAN
55 yaşında göç ve kadına şiddet konularında filmleriyle tanınan bir sinema yapımcısı.

15- FLEUR PELLERIN- KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERDEN SORUMLU TEMSİLCİ BAKAN

1973 Güney Kore doğumlu. Altı yaşında evlat edinilerek Fransa'ya gelen Pellerin, önce ekonomi ardından siyaset bilimi okudu. 26 yaşındayken Sayıştay'da çalışmaya başladı.

16- SYLVI PİIEL- ZANAAT, TICARET VE TURIZMDEN SORUMLU TEMSİLCİ BAKAN

34 yaşında, çiftçi bir ailenin kızı. Annesi de siyasetçi olan Pinel, yerel siyasette başarılı ve çok genç yaştan itibaren siyasetin içinde ve hukuk mezunu.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA