• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

48 saniyede mutluluk!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.08.2012, 00:00
Kişisel gelişim ve pozitif düşünceye yönelik yeni çıkan kitaplardan biri de "48 Saniye". Kitabın yazarı Şahika iddialı. 48 saniyede problemleri çözme ve kendinle yüzleşmenin ipuçlarını veriyor. Diyor ki; "Hayır dersem insanlar beni sevmez zannederdim, değiştirdim. Sınırlar koymadan yaşardım, değiştirdim. Temel önceliğim karşımdakinin memnuniyetiydi, değiştirdim. Kendimi tanımaz, kendimle zaman geçirmezdim, değiştirdim. Alışkanlıklarım bağımlılığa dönüşürdü, değiştirdim. Kafamın içinde sürekli konuşan başka bir ben vardı, değiştirdim. Anda olmanın keyfini her zaman çıkarmazdım, değiştirdim. Eski eşyaları, anılarıyla saklardım, değiştirdim. Değiştirdikçe yenilendiğimi fark ettim. Sanki yaptığım her değişiklik, her seferinde kendi gücümü ve yaşantımı keşfetmemi sağlıyordu. O yüzden devam ettim. Hala da ediyorum, edeceğim de…"

Şahika, eczacılık okumuş, ilaç sanayinde çalışmış, sonra NLP eğitimi almış, Bahçeşehir Üniversitesi ve Londra'da eğitime devam etmiş.48 Saniye, ilk kitabı.

DÖRT PRENSİP

Kitabında kendi hayatından ve deneyimlerden örnekler vererek bu değişimin nasıl yapılacağını anlatıyor. Dört önemli prensibin altını çiziyor. Bunlardan biri "Sevgili An Hanım". Sözünü ettiği, bir şey yaparken sadece o anda kalıp, kafamızdaki bütün düşünceleri bir kenara bırakmak. "O an ne yapıyorsanız, o eylemin kendisi olun sadece. Zihninizin yönlendirdiği, geçmişten gelen ve gelecekle de süslenen bir senaryonun içine girmeyin." Hayatta en mutlu olduğumuz ve keyif aldığımız anların, genellikle hiç planlanmadan yaşanan anlar olduğunu da sözlerine ekliyor ve bu anları çoğaltmamızı öneriyor.

İkincisi; "Sevgili Mış Bey." Bir başka deyişle "Mış" gibi davranmak. "İstediğin şeyleri olmuş, elde etmiş gibi yaşarsan hayatına girmeye başlar." diyor. Meali şu: Aslında genellikle sahip olmak istediğimiz pek çok şeyi, bir duyguyu yaşamak için isteriz. Ve aslında bu duygular, çok basit şekilde yaşanmaktadır

İSTEK VE İNANÇ

Yani küçük bir kafede içilen kahve ile lüks bir otelde içilen kahve aynı kahvedir. Sadece değişen ortam ve görüntüdür. Eğer kahveden zevk almayı bilirseniz ve bunun farkındaysanız, içtiğiniz yer çok da önemli değildir. Ayrıca; lüks bir otelde kahve içemeyeceğim diye bir endişeniz olmadığı için de isteğinizin yolu açılır. Bir bakarsınız ordasınızdır! Gelelim onların yaratıcı çocukları istek ve inanca. Hayatınızda "an" ve "mış" zamanlar arttıkça ve siz bunları fark ettikçe hayat felsefeniz değişmeye başlar. İnandınız mı her şey yoluna girer. İstemek de öyle. "Yanınızdan son model bir araba geçtiğinde ilk yaptığınız şey, o arabayı kimin kullandığına bakmaksa, o arabaya ömür boyu sahip olamazsınız." diyor Şahika. "İstiyorsanız, o arabanın satıldığı galeriye gidin, bakın, inceleyin, satıcıya almak istediğinizi söyleyin." önerisinde bulunuyor. 48 Saniyeye gelince. "Olumlu bir zihinle, anda kaldığınızda, istediğiniz bir şeyin olmaya başlama süresi maksimumum 48 sine kadar kısa bir zamandır. Hani olur ya, üzerinde çok düşünmediğiniz şeyler çok hızlı olur ve siz 'Hay Allah başka bir şey isteseydim keşke' dersiniz. İşte 48 saniye olayı böyle bir şey." diyor.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA