• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Dördü çocuk ölenlerin

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.08.2012, 00:00
Karakolun önünde yapılan saldırı ama ölenler sadece asker veya polis değil, siviller. Ve çocuklar. Henüz 1 yaşında bir bebek. "Bebek katili" olarak belleklere kazınmıştı Abdullah Öcalan ve PKK. Yine öyle anılacak. Gaziantep'te 1 ile 13 yaşlarındaki 4 çocuk öldürüldü PKK tarafından.
Bu yazıyı yazarken ekranda Gaziantep'teki cenaze töreni naklen yayınlanıyor. Cumhurbaşkanı, Başbakan, muhalefet liderleri, Meclis başkanı herkes orada. Başbakan eşi, bakan Fatma Şahin. Tabii ateşin düştüğü aileler. Cami oldukça kalabalık, halkın katılımı da çok büyük. Önemli. Klişe laf belki ama tek yürek olmanın zamanı. Bu saldırıları hep birlikte kınamamız gerekiyor. Devletin de kınamakla kalmayıp, önlem alması ve sorunu çözmesi.

BDP'Lİ TEPKİSİ

Sokaktaki vatandaş bile son bir-iki aydır yaşanan gelişmelere bakarak PKK'nin farklı saldırılar yapacağına dair endişeler duyuyordu. Dolayısıyla bu saldırılar ne yazık ki bekleniyordu. Peki, güvenlik güçleri bunu neden önleyemedi? Burada bir istihbarat zafiyeti yok mu? Kamuoyu bu soruların yanıtını bekliyor. Bu saldırıların tekrarlanmamasını istiyor. Kınamak yetmiyor önlem almak lazım. Ki büyük şehirlerde yapılan operasyonlarla canlı bombalar yakalanıp, saldırı planlarının önüne geçildi.
Kınamak deyince BDP'lilerin ne diyeceği merak konusu elbette. Saldırı öncesi teröristlerle kucaklaşan BDP'li partililerin ne diyeceğini merak ediyor insan. Ne diyecekleri malum da yine de çözüme katkı olacak bir tepki bekliyor. En azından Sırrı Süreyya Önder gibi barışçıl açıklamalar yapan vekillerden.
Ne diyecekler 4 çocuğun yakınlarına? Savunacaklar mı saldırıları? Ya Aysel Tuğluk. Sarılmaya devam mı edecek teröristlere, sevgiyle kucaklayacak mı?

BİRLİK BERABERLİK
Saldırıyı üstlenmediler ama PKK tarafından yapıldığı apaçık ortada. Daha önce de hem dünya kamuoyunun asla kabul edemeyeceği bir saldırıyı üstlenmediklerini biliyoruz. Önce üstlenmiyorlar ama sonra yaptıkları ortaya çıkıyor? Niye üstlenmediklerini de biliyoruz. Çünkü kendilerini siyasi mücadele veren bir terör örgütü olarak göstermek istiyorlar. Sivilleri öldürmediklerini göstermek istiyorlar ama işte yaşları 1 ile 13 arasında değişen çocukları da hedef alıyor düzenledikleri saldırılar.
Gaziantep'teki bombalı tuzağın tipik bir PKK saldırısı olmadığını söylüyor konunun uzmanları. Zamanlama ve tarz olarak karmaşık bir terör olayı olduğunu da. Özetle şu yorum yapılıyor: PKK, etkisini kaybediyordu. Hem içeride hem dışarıda. Aslında izole olmaya doğru gidiyordu. Suriye'de yaşananlar yoğun bakımda bir hasta için adeta bir oksijen çadırına dönüştü ve yeniden harekete geçtiler. Ama karşılarında bir devlet var. Birlik ve beraberlik bunun için önemli.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA