• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Üniversitenin incileri

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.09.2012, 00:00
Güzel projeleri bu köşede sizlerle paylaşmak beni mutlu ediyor. Özellikle de kadınlara yönelik. Bu konuda ayrımcılık yapıyor olabilirim ama kadınlara karşı o kadar çok olumsuz ayrımcılık yapılıyor ki bu ülkede, benim yaptığım olumlu ayrımcılığın anlayışla karşılanacağını düşünüyorum. Ayrıca kadına yapılan her türlü yatırımın aileye, çocuklara ve tüm ülkeye yapılmış olduğunu da unutmayalım. Çocuklar ve gençlere yönelik projeler de beni her zaman heyecanlandırıyor.
Bu güzel projelerden biri de, İnci Akü'nün hayata geçirdiği "Üniversitelerin İncileri" projesi. Ve bu proje sadece kız veya erkek öğrencileri değil, cinsiyet ayrımı yapmaksızın tüm öğrencileri kapsıyor.
Üniversitelilere mezun olmadan kariyer fırsatı sunmayı amaçlayan proje kapsamında her yıl üniversitede eğitim gören 11 öğrenci belirleniyor.

KARİYER FIRSATI

Marka elçisi adı verilen bu gençler, bir yıl boyunca İnci Akü fabrikalarında staj yapma ve holdingin üst yönetiminden mentörlük desteği ve farklı alanlarda kişisel gelişim eğitimleri alma imkanı buluyorlar.
2010 yılında çalışmalarına başlanan ve 2011 yılında ilk adımlarını atılan "Üniversitelerin İncileri" projesinde ikinci dönem geçtiğimiz gün yapılan toplantı ile başladı.
İstanbul Teknik Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Galatasaray Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi'nde eğitimlerini sürdüren 11 üniversiteli, genç, İnci Akü'nün Manisa'da bulunan fabrikasına ziyaret ettiler. Hem birbirleriyle hem de yöneticilerle tanışan gençler, kariyer yaşamlarına ilk adımlarını atmış oldular.

MARKA ELÇİLERİ
İnci Akü Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Göksel Paker, insan kaynağına yatırımın en çok önemsedikleri konu olduğunun altını çizerek şunları söyledi: "Kökleri 1952 yılına dayanan İnci Holding, çalışanlarının gelişimini önemsiyor ve potansiyel çalışanları için de değer yaratıyor. 'Üniversitelerin İncileri' projesini de bu bakış açısı ile hayata geçirdik. Gençlerin enerji ve heyecanı bizi de etkiliyor. Marka elçilerimiz ile yaklaşık 2 yıl birebir iletişim kuruyoruz, stajlarını grup şirketlerimizde yapıyorlar. Birinci dönemde 8 marka elçimiz, düzenlediğimiz eğitim kampına katıldı. Üst düzey yöneticilerimiz ile bir araya gelme fırsatı buldular ve stajlarını yaptılar. Hedefimiz önümüzdeki üç yılda 20 marka elçisi ile 15 üniversiteye ulaşmak."
Arzumuz, üniversite bittikten sonra iş bulmanın giderek zorlaştığı günümüzde gençlere yönelik bu tür projelerin sayısının artması.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA