• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

İyi bir ev kadını

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.10.2012, 00:00
Romandan uyarlama dizilerin yanı sıra yabancı dizilerin Türkçe versiyonları da çok revaçta. Yakında Revenge adlı dizi başlayacak. Beren Saat'ın başrolünü paylaşacağı dizide babasının intikamını almaya çalışan genç bir kadının hikayesi anlatılıyor. Digitürk'ün dizi kanallarında izlediğim dizi nasıl yorumlanacak merakla bekliyorum.
Bu arada yeni dizi arayan yapımcılara naçizane önerim, 'The Good Wife' adlı diziyi gündeme almaları. Kısa zamanda en çok izlenen dizilerden biri olabilir 'İyi Bir Ev Kadını'.
Konusunu özetlersem, Alişya (Alicia) evlenince ve anne olunca mesleğine ara veren bir kadındır. Hukuk fakültesini başarıyla bitirip, bir hukuk firmasında işe başlamasına rağmen kariyer yerine evini ve çocuklarını tercih eder ve iyi bir ev kadını olur.
Bu arada kocası mesleğinde yükselir ve eyalet savcısı olur. Ve bir gün hakkında yolsuzluk ve sadakatsizlik iddiaları ortaya atılır. Hem görevini kötüye kullanmıştır hem de eşini bir fahişe ile aldatmıştır.

ALDATILAN KADIN
ABD'de evliliğe ihanet kadınlar için de erkekler için de ters tepki doğuruyor. Amerikan halkı, karısını aldatan bir politikacıya oy vermiyor. Savcı da hızlı bir şekilde gözden düşüyor. Yolsuzluk nedeniyle de hapse giriyor.
Asla kocasının kendisini aldatmayacağını düşünen iyi ev kadınımız da bir anda neye uğradığını şaşırır. Kocanın hapse girmesiyle mali sorunlar da gündeme gelir. Malikaneden bir apartman katına taşınırlar, daha sade bir hayat yaşamaya başlarlar ve bizim eski avukat mesleğini hatırlar ve para kazanmak için işe başlar. Arkadaşları mesleklerinde epey yol almışken o stajyer muamelesi görür. ABD'de torpil de bir yere kadar. Evet, eski arkadaşının, hatta sevgilisinin ortak olduğu hukuk firmasında işe başlar. Her ne kadar kayrıldığı düşünülse de stajyer muamelesi görür ve bir deneme sürecinden geçer.
Bu arada iki eski sevgili arasında da kıvılcım yeniden alevlenir. Ama hemen kısasa kısas yapıp kocasını aldatmaz. Kırılan onuru bir başka erkeğin kendini beğenmesiyle tamir edilir ama hala evlidir, çocukları vardır ve bütün kamuoyunun gözü üzerindedir.

KARİYER VE ÇOCUK
Diziyi izlerken kadınlar ve kadınların konumu ile evrensel sorunların hemen hemen her yerde aynı olduğunu görüyorsunuz. Örneğin Alişya'nın başı kayınvalidesi ile derttedir. Geçici süre de birlikte yaşarlar ve her işlerine burunlarını sokmasından ve çocuklarla arasına girmesinden rahatsız olur. Kısacası pek çok sorunu vardır bizim iyi ev kadınının.
Onun ev kadını, eş ve anne olarak sorunlarını izlerken bir yandan da kadınların iş hayatında karşılaştığı engelleri de izleme imkanı buluruz. Firmanın diğer ortağı tuttuğunu koparan bir kadındır ve bunun bedelinin bekar olmakla ödendiğini de görürüz. Hem kariyer hem çocuk ABD'de de pek mümkün değil, eğer gerçekten zirveye oynuyorsanız. Zirveye oynamaktan kastım güç sahibi olmak. Mesela eyalet savcısı olmak, hakimler kurulunun başı olmak, baro başkanı olmak vs... Buralarda yer almak için entrika yapmak zorundasınız, ama kadın entrikasını değil, erkek kurallarının geçerli olduğu erkek entrikalarını.
Böyle bir dizinin kadın-erkek çok seyircisi olmaz mı?


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA