• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Kimler sunucu olabilir?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.04.2013, 00:00
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı, sinema filmlerinin ödüllendirildiği Altın Portakal Film Festivali'nin yanı sıra 4 yıldır televizyon dizilerinin ödüllendirildiği Antalya Televizyon Ödülleri yarışması düzenliyor.
Film festivali gibi bu törende de dizi yıldızları ve televizyon programcıları Antalya'da buluşuyor. Bu yıl tören Tv 8'de naklen yayınlandı, ödüller sahiplerini buldu. Ödül alan herkesi kutlarken, dikkatimi çeken bir iki noktaya değinmek istiyorum.
İyi bir oyuncu olmak, iyi bir sunucu olmak için yeterli değil. İntikam dizisiyle yıldızı parlayan Engin Hepileri gerek sahnede duruşu, gerekse diksiyonu ve sunumu ile sınıfı geçti ama Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisinin Bahar'ı Mine Tugay için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
Sanki zoraki çıkmış gibiydi sahneye, beden dili kendine çok güvensizdi. Hata yapmaya o kadar çok korkuyordu ki, bütün gece boyunca ne seyirciyle ne de davetlilerle göz teması kurdu, gözü sürekli elindeki kağıtlardaydı ve bu da seyredenler açısından hiç hoş değildi.

OYUNCU DEĞİL, SUNUCU

Aslında pek çok başarılı sunucumuz var. İlla oyuncu olması mı gerekiyor sunucuların? Oscar törenlerini oyuncular sunuyor ama onlar genelde şov yıldızları oluyor. Bily Cristal sundu yıllarca töreni mesela. Başarılı bir komedi oyuncusu olan Cristal, esprileri, skeçleri ile bir stand up gösterisi hazırlar gibi hazırlandı bu işe.
Gelmiş geçmiş en iyi sunucumuz Halit Kıvanç. Kadılardan ise Ayşe Egesoy. Çiğdem Tunç da yıllarca bu işi başarıyla yaptı, hala yapıyor. Erkeklerden Korhan Abay vardı. Yeni isim hatırlamıyorum. Belki de her töreni oyunculara sundurdukları için sunucu yetişmiyor.
İlla oyuncu olması gerekiyorsa, en başarılı bulduğum isim Fadik Sevin Atasoy. Bursa Film Festivali'nde izlemiştim kendisini ve hem Türkçe hem İngilizce sunumda herkesin beğenisini kazanmıştı. Halit Ergenç de Antalya Film Festivali'ndeki bir törende çok başarılı bir performans sergilemişti.

KİMLER ÖDÜL VERMELİ?
Bir diğer konu ödülleri vermek için sahneye çağrılan isimler. Yılların oyuncusuna mesleğe henüz başlamış birinin ödül vermesi hiç şık değil. Sanırım bu da Oscar törenlerinden esinlenerek yapılan bir gelenek halini aldı. Altın Portakal'da da aynı usul uygulanıyor ama her sene sorun yaşanıyor.
Ya geçen senenin ödül alanları vermeli ya da yıllarını bu işe vermiş isimler. Genç oyuncuların da bu işi severek yaptıklarını sanmıyorum. Zoraki bir şekilde çıkıp, iki kelime bile edemeden ödülü verip gidiyorlar. Eğer ödül vermek için sahneye çıkacak isim bulunamıyorsa, o zaman başka bir formül bulmak gerekir. Festival komitesinden bir isim veya jüri başkanı veya bu iş için seçilen bir-iki isim. Hem böylece kargaşa da yaşanmaz, tören de uzamamış olur.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA