• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Ter kokmuyor muyuz?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.05.2013, 00:00
Justin Bieber İstanbul konserinin yankıları devam ediyor. Konserden çok Türkiye'ye girişi ve konser sonrası resmi Twitter sayfasına düşen tweet konuşuldu. Tweet aynen şöyleydi: "Bu muhteşem gece için Türk kızlarına teşekkür ederim ama aynı şeyi ter kokuları için söyleyemem!"
Gerçi bu sözlerin Bieber'a ait olmadığı, bir internet sitesi tarafından yazıldığı söylendi ama Türk kızlarının ter koktuğu da bütün dünyaya kısa süreli de olsa ilan edilmiş oldu.
Peki, bu asılsız bir iddia mı? Yani kuyruklu bir yalan mı? Hadi gelin, eğri oturup doğru konuşalım. Ter koktuğumuzu itiraf edelim. Sadece kızlar değil, erkekler için de geçerli bu tespit. Sıcakların bastırmasıyla iyice ayyuka çıkar dayanılmaz ter kokuları. Otobüsler, metrobüslere binilmez olur. Hatta taksilere bile. Kalabalık ortamlarda hiç durulmaz. Çünkü buram buram ter kokusu kaplar her tarafı.

SAYGI-ÖZEN

Niye? Çünkü ne kendimize ne başkasına saygımız var. Saygımız olsa, temizliğe dikkat ederiz. Avrupalıların aksine akan suyla yıkandığımız için övünürüz ama suyla aramız hiç yok. Bizde genellikle haftada bir yıkanılır. Termosifon ve doğal gazın evlere girmesiyle bu günler sıklaşmış olabilir ama hala birçok evde tasarruf kaygısıyla su kullanımına izin vermeyen aile büyükleri var. Bırakın yıkanmayı, yemekten sonra el, ağız yıkamak, diş fırçalamak gibi bir adet de yok pek çok evde. Aynı giysileri bir hafta boyunca giyenler var. İç çamaşırları ise banyodan banyoya değişir. E, bu koşullarda ter kokmayalım da ne kokalım.
Ben yine saygı konusuna değineceğim. Kendimize saygımız olsa, bedenimize özen gösteririz. Arabaya, evdeki eşyalara gösterdiğimiz özenden daha fazla özen gösteririz. Ona bakım yaparız. Başkasına saygımız olsa, onların rahatsız olmaması için kendimize dikkat ederiz.
Ter kokan kişi kendisinin ter koktuğunun farkında değil midir sizce? Bu mümkün mü? Bence bilir ama önemsemez. Çünkü ona göre normaldir bu, herkes kokar, abartılacak bir durum değildir yani.

TER KOKMAMAK İÇİN

Bazıları da bu konuyu önemser, çantasını deodorant veya parfümle doldurur ama nasıl kullanacağını bilmez.
Ter kokmamak için yapılması gereken şey çok basittir:
1-Yataktan kalkınca ilk iş banyoya gitmek, el-yüz yıkamak, diş fırçalamanın yanı sıra koltuk altlarını da yıkamaktır. Çünkü en çok buradan kokarız. Sabunlu bir bez de aynı işi görür veya ıslak bir pamuk da.
2-Deodorant, koltuk altı temizlendikten sonra sürülür. O yoksa aynı işi talk pudrası da görür.
3-Çamaşır değiştirilir, yıkanmış veya havalandırılmış temiz giysiler giyilir.
4-Gün içinde ter kokulduğu hissedilirse, çantadan deodorant çıkarılıp giysinin üstünden koltuk altına sıkılmaz. Lavaboya gidilir, tuvalet kağıdı ıslatılarak koltuk altı silinir, kurulanır ve deodorant direk tene sıkılır. Akşam eve gidildiğinde de o giysi kirli sepetine atılır. Tabii iç çamaşırları ve çoraplar da...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA