• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Klasik otomobil koleksiyonu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.10.2013, 00:00
Akhisar'a yolunuz düşerse uğrayacağınız yerlerden biri Ravika köyü. Keskinoğlu şirketinin kurucusu, 2001 yılında 101 yaşında ölen İsmail Keskinoğlu'nun doğduğu köyün adı Ravika. Bir zamanlar Osmanlı idaresinde olan ve daha sonra Yunanistan sınırlarında kalmış bir köy.
Keskinoğlu ailesi de, aile büyüklerinin anısını yaşatmak, geçmişin zengin görselliğini ve doğal sadeliğini, yarınlara ve gelecek kuşaklara yansıtabilmek amacıyla bu köyü aslına uygun olarak inşa etmişler.
2002 yılında yapımına başlanan Ravika köyü, 100 bin metrekare arazi üzerinde, köyün tüm unsurları düşünülerek planlanmış. Dönemine uygun olan malzemeler ile yapılan, köy meydanı, köy kahvesi, Drama Yağhanesi, köy muhtarlığı, berberi, konağı, ilkokulu, demircisi, değirmeni, bakkalı, camisi, nalbantı, marangozu, hayvan çiftlikleri ve müzesi bulunan Ravika köyünün tüm öğeleri, özenli ve uzun bir çalışmanın eseri.

RAVİKA MÜZESİ

Köyün müze bölümünde ise İsmail Keskinoğlu tarafından kullanılan klasik otomobiller bulunuyor. Ayrıca çocuk denecek yaşlardan itibaren otomobil kullanmaya sevdalanan Fevzi Keskinoğlu'nun klasik otomobil koleksiyonundan parçalar var.
Ama esas koleksiyon Akhisar'daki yem fabrikasının içindeki alanda sergileniyor. 150'nin üzerinde klasik araba var. 1960 model Cadillac'tan, 1939 model Chevrolet'e, 150'nin üzerinde araba var.
Bize müzeyi gezdiren üçüncü Keskin Keskinoğlu, "Aile olarak geleneklerimize oldukça bağlıyız. Bu otomobillerin birçoğu hem ticari hem özel hayatımızda yeri olan araçlar. Eskiyi yaşamak ve yaşatmak, çocuklarımıza torunlarımıza geçmişleriyle ilgili bir şeyler bırakmak istiyoruz. Babam ciddi bir klasik otomobil sevdalısı. Ben de öyle. Bu arabalarla eskiye olan özlemimizi gideriyoruz" diyor.

GLOBAL MARKA

Otomobillerin hepsi gıcır gıcır. Satın alınan arabalar parçaları yenilenerek elden geçiriliyor ve cilalanıp temizlenip sergiye konuluyor. Sadece burada kalmıyor. Aile üyeleri, o günkü ruh hallerine göre arabalardan birini seçip gezmeye çıkıyor.
Keskin Keskinoğlu'nun koleksiyonunun ilk parçası ilkokul dördüncü sınıfa giderken dedesinin kullandığı 1950 model bir Renault. Keskinoğlu'nun en sevdiği otomobil ise 1960 model Elvis Presley Pink Cadillac. Altı metre uzunluğunda, sekiz silindir motor gücündeki aracın otomatik koltuk ayarlama, otomatik cam açma- kapama, otomatik vites, hidrolik direksiyon ve yumuşak amortisör gibi özellikleri var. Ayrıca traktör, kamyon, Akhisar'ın ilk itfaiye arabası, motosiklet, bisiklet, fayton ve minibüs de var.
Yumurta ve tavukçuluk alanında sektörün lideri Keskinoğlu firması. Türkiye'nin en büyük yumurta üretim tesisi de Akhisar'da. Köyle aynı adı taşıyan zeytinyağı markası Ravika ile dünyanın 75 ülkesine ihracat gerçekleştiriyorlar. Amaçları Egeli bir firma olarak Akhisar zeytinyağını global bir marka yapmak.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA