• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Hayvan seven merhametli olur

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.10.2014, 00:00
Arkadaşım Leyla, kocası Gürkan'la flört ederken anneannesi ona şu tavsiyede bulunmuş: "Hayvanları seviyorsa merhametli ve vicdanlı biridir, evlenebilirsin."
Yıllardır evliler, iki çocukları ile mutlular. Bir sürü de hayvan dostları var. Birçok hayvanı sokaktan alıp kurtardılar, tedavi ettiler, ameliyat masraflarını karşıladılar, ev buldular, bir kısmını da sahiplendiler. Biri Gina, biri de Uzo. İkisinin de hikayesinden bu sayfada çok bahsettim. Gina'yı iki aylıkken ormanda buldu Leyla. Köpek ailemizin en kibar, en özgür, en kişilikli, en asil kızı. Artık yaşlandı. Hasta da. Veteriner bir haftalık ömür biçti ama o üç aydır yaşama tutunmayı sürdürüyor. En büyük sevinci hafta sonları bizi karşılamak. Arabayı görünce Dolar ve Uzo ile birlikte yolun başına geliyor. Eskisi gibi koşturamıyor ama kapıyı açar açmaz bizi yalayarak sevincini belli ediyor.
Hayvanların en büyük sevinci onlara barınacak bir yer ve bir kap yemek veren dostlarını görmek.

BİR AVUÇ MUTLULUK

Bakıcıları Apo ve çocukları her gün onlarla. Yalnız değiller. Aç ve açıkta değiller. Keyifleri yerinde ama işte bizi görünce daha çok mutlu oluyorlar. Biz demek, değişik tatlar ve okşanmak demek onlar için.
Öyle alıştırdığımız için gider gitmez bir şeyler bekliyorlar bizden. Ya evde onlar için ayırdığımız yiyecekleri veriyoruz ya da özel olarak onlar için aldığımız yiyecekleri.
İstediği oyuncağa kavuşmuş çocuklar gibi mutlu oluyorlar önlerine bir önceki öğünden artmış makarna, pilav ya da kemik veya yemeğin suyuna veya süte batmış ekmek parçası. Onlar için çikolata veya pasta niyetine geçiyor.
Biliyorlar ki akşama da ziyafet var. Kuru mamanın dışında güzel yemekler yenecek. Sevinçten bahçeyi birkaç tur koşuyorlar. Ve de yanımızdan ayrılmıyorlar tabii. Boylarına poslarına bakmadan kucağımıza çıkma sevdasındalar.

SEVGİNİN GÜCÜ

Yeni köpeğimiz Uzo hepsinden iri. Ama hepsinden ürkek. Ölmek üzereydi Leyla onu bulduğunda. Göğsü balta gibi keskin bir aletle parçalanmış, bir ayağı kırık. Ameliyatlar derken yeni evi ve yeni arkadaşlarıyla yeni bir yaşama başladı.
Yeni yeni kendine geliyor. Köpek dediğin havlar ama Uzo havlamaya bile korkan bir köpekti geldiğinde. Hala havlamıyor. Ama sevildikçe sesi de çıkmaya başladı.
Dolar evin şımarık ve yaramaz çocuğu. Hep el bebek gül bebek büyüdü ama o da bir gün zehirlendi ve Şile'den Kadıköy'e taşınıp veterinere son anda yetiştirildi. Annesi trafik kazası geçirdiğinde ameliyat masraflarını kimse dert etmedi.
Leyla ve ben köpekleri ve hayvanları seviyoruz. Çocukları da. Ve en önemlisi hayvanları seven erkeklerle beraberiz. Anneannesi haklıymış: Hayvan seven merhametli ve vicdanlı oluyor. Şu günlerde en çok merhametli ve vicdanlı insanlara ihtiyacımız var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA