• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Siyah ve düz bir elbise

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.10.2014, 00:00
Her kadının gardırobunda mutlaka bulunması gereken ve de bulunan "siyah ve düz bir elbise"yi dikkat çekici hale getiren nedir? Geçtiğimiz yıllarda Türkiye'ye gelen stil danışmanı ve aynı zamanda moda profesörü olan Maixut Alvarez Pardo'nun yanıtı şöyle: "Siyah ve düz bir elbiseyi dikkat çekici hale getiren, onu giyen kadındır. Ne giydiğiniz değil, onu nasıl giydiğiniz önemlidir." Her kadının gardırobunda olmalıdır siyah bir düz elbise ama her kadına da yakışmaz. Yakışana da gerçekten yakışır. Mesela genç oyunculardan Sinem Kobal. Yeni başlayan "Gönül İşleri" adlı dizide izledim kendisini, siyah ve düz bir elbiseyle. Gerçi senaryo gereği "kapalı" olduğu için beğenmiyordu elbiseyi. Günümüzün modayı yakından takip ettiğini düşünen, giyime, özellikle de alışverişe meraklı genç kızlarımız gibi dekolte giyinmeye düşkün bir kızı canlandırıyor dizide. Göbek açıkta, mini etek veya etekte yırtmaç. Salaş ama tarzı olan ve yaşına uygun giysilerdi.

SİNEM'İN ELBİSESİ
Keşke tüm genç kızların tarzı olsa. Özellikle "Bu tarz benim" programının yarışmacılarının diziyi izlemelerini tavsiye ederim. Kıyafet seçimi Sinem Kobal'ın kendi tercihi miydi yoksa stil danışmanı Yasemin Akdaş Teker'in mi bilemiyorum ama çok hoştu. Ayrıca dizideki tüm oyuncuların giysileri oyuncuların karakterlerine uygundu ve iyiydi. Hepsinin tarzı vardı. Selma Ergeç, rolüne uygun olarak ve kendi stili de öyle yanılmıyorsam, daha romantik ve sade giysileri tercih etmişti. Bennu Yıldırımlar da tam bir iş kadını gibiydi. Sinem Kobal'ın siyah elbisesi/tuvaleti de bir kadının dümdüz bir siyah elbiseyle nasıl şık olunacağını gösteren güzel bir örnekti. Tabii giysinin güzel görünmesinde vücut yapısının da payı var. Alvarez Padro'ya göre de "şık görünmek", vücudu tanımak ve ona göre giyinmekle alakalı. Kendine güvenen stil sahibi bir kadının fazla uğraşmasına gerek olmadığını belirterek, "Eşofman ve Ugg giymediği sürece her kadın harika görünebilir" diyor.

BÜYÜK HATA

Türk kadınlarına önerisi de kültürel miras ve otantik işleri öne çıkaran stilleri göz önüne almamız. Siyah bir giysi üzerine leopar desen yerine kilim desenli bir eşarp veya ceket almak mesela. Geleneksel giysimiz şalvarı modernize etmek mesela. Dantel ve örgü gibi el işlerini günün moda trendlerine uyarlamak mesela. Bizim kadınların giyim konusunda yaptığı en büyük yanlışlardan biri de iç çamaşırı giymeyi bilmemek. Vücut ve göğüs yapısına uygun sutyen ve külot seçmek de en az giyinmek kadar önemli. Adı iç giyim ama dış giyimin güzel görünmesini sağlayan en önemli unsur. Bana göre bir kadının şıklığı iç çamaşırının görünmemesine bağlı. Özellikle penye ve triko gibi giysilerde iç çamaşırı büyük önem taşıyor. Sanki yokmuş gibi olmalı. Tabii bu konuda korse gibi yardımcı unsurlardan da yararlanmalı. Ve ayakkabı seçimi. Herkes deli gibi ayakkabı alıyor ama giymeye kalkınca her seferinde aynı ayakkabılar giyiliyor. Ve hep aynı tip ayakkabılar. Giyilmesi ve taşınması çok zor ayakkabılar...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA