• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Yeni yıl kuralları

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.01.2015, 00:00
Yeni bir yaşa veya yeni bir yıla girerken yepyeni kararlar alırız. Yeni bir başlangıç yaparız. Kendimize kurallar koyarız. Bir çeşit manifesto.
Bu kurallar aslında hep aynıdır. İyi insan olmanın, başarıya ulaşmanın, sağlıklı ve huzurlu yaşamanın kuralları hiç değişmez. Biz uymayız o ayrı. Uymaya söz veririz ama yaşama telaşıyla boğuşurken unuturuz.
En iyisi biz her yeni yılda bu kuralları hatırlayalım. Geçen yıl da bu zaman, bizi daha mutlu edecek kurallara yer vermiştim. Okurken hangilerine uyup uymadığımızı da kontrol edebiliriz.
Bizi daha mutlu edecek kurallar şunlar:
-Çekip gitmeyi bilmek. İstenilmeyen yerde kalmamak. Birinin aşkını dilenmemek. Eğer biri aşkınıza karşılık vermiyorsa veya evlilikte artık saygı/uyum/beraberlik kalmamışsa ve karşı taraf bu ilişkiyi götürmek istemiyorsa, aşkından ölsek bile bu isteğe saygı duymak ve çekip gitmek gerekir.
-Dönüp arkaya bakmamak. Bakarsak da pişman olmamak. Yapılması gerektiği için yaptığımızı düşünmek.
Bir ilişkiyi kafada bitirdikten sonra iki çift tatlı söz, iki damla gözyaşı için asla yumuşamamak.

HAYAT MEMAT MESELESİ
-Sır tutmasını bilmek. Çok önemli bir kural. Biri eğer size güvenip bir sırrını anlatmışsa ve ne olursa olsun kimseye söylememenizi istemişse bunu sonsuza kadar saklamak gerekir.
-Tabii kendi sırlarımızı da. Güvenmediğimiz kimseye aleyhimize kullanabilecekleri herhangi bir koz vermemek. Hayati bir kural da diyebiliriz. Kimi insanlar vardır ki ortalığı karıştırmaktan zevk alırlar zira. Sadece açığa çıkması istenilen sırlar bu kişilere söylenebilir.
-Kimseyi satmamak. Dostların yeri ayrı, sevgilinin yeri ayrı, ailenin yeri ayrıdır. Sevgili için dostları, dostlar için sevgiliyi tercih etmemek veya aile ile eş arasında kalmamak da önemli bir kural. Yoksa kimseye yaranılmaz ve yalnız kalınır.
-Kimsenin lafıyla dolduruşa gelmemek. Bu da hayati bir kural. Söylenenler doğru ve önemli olabilir ama temkinli olmakta her zaman yarar vardır. Bizi sevenlerle kullananların farkında olmak bizim lehimize.
-Bizi dinleyip anlamaya niyetli olmayanlarla tartışmamak. Boşa kürek çekmeye benziyor. Boşuna uğraşıyoruz ve hiç bir işe yaramıyor. Üstelik sonuçta üzülen yine biz oluyoruz.

MUTLULUK VE HUZUR İÇİN

-Emrivaki oluşturulan dostlukları kabul etmemek de hayatı daha mutlu ve huzurlu geçirmenin önemli kurallarından biri. Hoşlanmadığımız biriyle sırf bir çıkar uğruna görüşmeye katlanmak da yarar yerine zarar getirir.
-Kendimize saygımızı yitirmemize neden olacak bir şey yapmamak. Baş tacı etmemiz gereken kurallardan biri bu.
-"Hayır" demeyi bilmek. Aslında bir önceki kurallara gerek kalmamasını sağlayacak olan kural bu. Ya da başkaları için yaşayan birine dönüşmemek için "Hayır" demeyi öğrenmek şart. "Evet" demeye devam etmek, karşımızdaki kişilerin taleplerinin sayısının artmasına ve kendimizin önem verdiği şeylere zaman ayırmamamıza ve bu da sorumlulukları ihmal etmeye ve stresi artırmaya neden oluyor. Bu yüzden birilerine yeni bir söz vermeden önce yükümlülük ve öncelikleri gözden geçirmek gerekir. Önemliyse yapmalı, değilse "pas" geçmeli.
-Kendimizi sevmek. Her koşulda. Doğrularımızla ve yanlışlarımızla. Tabii yanlışlarımızı düzeltmeye çalışarak. "Ne yapayım ben sır tutmasını bilmiyorum" diyerek işin içinden çıkamayız.
-Ve dışarıdaki güneşe bakıp gülümsemek ve önünde koskocaman bir gelecek olduğunu unutmamak.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI