• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Binali Yıldırım ve Yılmaz Büyükerşen

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.05.2012, 00:00
AK Parti ve CHP'nin yeni il başkanlarını belirlemek için ince eleyip sık dokumaları boşa değil. Her iki parti de 2014'teki yerel seçime en güçlü kadrolarla girmek istiyor. Çünkü o seçimde İzmir'de sandıktan kim çıkarsa diğerine psikolojik olarak büyük bir darbe vuracak. AK Parti, 10 yıllık iktidar deneyimi ile artık İzmir'i almak istiyor.
Gerçekçi olmak gerekirse bu o kadar da kolay bir iş değil. 2014'te belki de 30 ilçeden yarısında sandıktan AK Partili adaylar çıkacak. Ancak iktidar partisinin Karşıyaka, Konak ve Çiğli'de blok halinde CHP'ye giden oyları kazanmadan büyükşehiri alması zor. Tek bir şansları var, o da Binali Yıldırım'ı aday göstermek. Yıldırım'ın kişiliği ve kimyası İzmir'le uyuştu.
Kamuoyundaki beklenti de onun aday olacağı yönünde. Bilinçli bir senaryo muydu bilmem ama, Yıldırım'ın adını bu şekilde gündeme getirenler partiyi fena halde bağladı. Bu saatten sonra onun dışında bir adayla seçime girmeleri bence küçük bir ihtimal. AK Parti'de yaşanan gelişmeler CHP tarafından da dikkatle takip ediliyor.
Belki biraz iddialı olacak ama partinin dinamikleri İzmir'i kaybeden bir genel başkanı o koltukta oturtmaz. Kemal Bey de bu gerçeğin farkında olmalı ki, İzmir için çok farklı bir stratejiyi hayata geçirmeyi planlıyor. Kulislerde kulaktan kulağa fısıldanan ilginç bir iddia var. AK Parti'nin Binali Yıldırım'ı aday göstermesi durumunda CHP'nin seçime Yılmaz Büyükerşen'le gireceği konuşuluyor. Büyükerşen'in Eskişehir'de yaptıkları ortada. Projeci ve hizmet adamı Binali Yıldırım'a karşı, onunla aynı özellikleri taşıyan Büyükerşen...
Tabii bu bir kulis bilgisi. Şu an itibariyle doğrulatma şansımız yok. Ancak itiraf edeyim, fena bir strateji değil bu.
Akla yatkın ve mantıklı.

AK Parti birleştirici aday arıyor
İktidar partisinde artık bir kördüğüm haline gelen il başkanlığı meselesi bugün yarın çözülecek. İzmir Koordinatörü Mehmet Erdem ve Ege Koordinatörü Mehmet Müezzinoğlu dün Meclis'te genel merkeze sunacakları dosyaları son kez masaya yatırdı. Meclis kulisi de hareketliydi.
Ankara'yı mesken tutan adaylar vekillere yakın markaja devam ediyor. Edindiğim bilgilere göre ikinci temayülden Ömer Cihat Akay açık ara farkla önde çıkmış.
190 oy alan Akay'ın ardından 37 oyla Uğur Türkan ve 32 oyla Bekir Pakdemirli geliyor. İlk kez bu köşeden aday olacağını duyurduğumuz Murat Unganer'e ise sadece 1 oy çıkmış.
Ancak Unganer'in yarışı bırakmadığı ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül üzerinden yeni bir girişimde bulunduğu gelen bilgiler arasında. Her iki temayülden de birinci çıkan Ömer Cihat Akay dururken başka adayların da değerlendirilmeye alınması enteresan. AK Parti yönetiminin sürpriz bir hamle yaparak bugüne kadar hiç gündeme gelmeyen bir isme İzmir'i teslim etmesi de ihtimal dahilinde.
Binali Yıldırım'ın Pakdemirli için ısrarcı olduğu, bazı vekillerin ise 'birleştirici bir isim olsun' diyerek genel merkeze Mahmut Badem'i önerdiklerini öğrendim.
Akay'ın da bu formülün hayata geçmesi halinde Badem'in listesine girmeyi kabul edebileceği belirtiliyor. Kulislerden yansıyan bilgilere göre eski il başkanı Ömür Kabak da genel merkezin üzerinde durduğu isimler arasına girmeyi başarmış.
O koltuğa kim oturursa otursun bence 'yılın siyasetçisi' ödülünü hak ediyor. Bu kadar çetrefilli ve zorlu aşamalardan geçmek ve sonunda ipi göğüslemek her babayiğidin harcı değil.

Obur dünya
Cem Karaca'nın çok sevdiğim bir şarkısıdır 'Obur Dünya'.
Dün CHP'nin 2 numaralı adamı Gürsel Tekin ve bazı MYK üyelerinin istifa haberi ajanslara düşünce aklıma ilk gelen şarkının sözleri oldu.
2 yılda Baykalları, Savları ve daha nicelerini öğüten çark işlemeye devam ediyor.
Tek bir fark var:
İhtilal artık evlatlarını yiyor.
Ben orijinalini yazayım, sözlerini siz kafanıza göre değiştirin.
Sonra bir daha okuyun.
Bakalım ne göreceksiniz...
Tatlıdır içilir suyu
Kimseye benzemez huyu
Nice Muhlis Akarsuyu
Yedin yine doymadın mı?
***
Seni okuyup yazanı
Yunus gibi bir ozanı
Koskocaman Pir Sultan'ı
Yedin yine doymadın mı?
***
Hacı Bektaş-ı Veli'yi
İmam Hasan Hüseyin'i
Mübarek Mevlana'yı
Yedin yine doymadın mı?
***
Fani kurmuşsun temeli
Bilmem sana ne demeli
Koca Mustafa Kemal'i
Yedin yine doymadın mı?
***
Dünya dünya yalan dünya
Karnı büyük obur dünya

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA