• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Anketler Kılıçdaroğlu'na ne mesaj veriyor?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.12.2012, 00:00
Son dönemde Yeni Asır'da iki farklı İzmir anketi yayınladık. Birincisi AK Parti'nin, ikincisi ORC'nin anketiydi. Bu araştırmalardan çıkan ortak bir sonuç var: CHP'nin eli İzmir'de AK Parti'ye göre daha güçlü. Tabii henüz yerel seçime 15 ay gibi bir süre var. Kampanyalar başlamadı, adaylar da belli değil. Yani daha köprünün altından çok sular akacak. Adaylar demişken; CHP'nin İzmir'de seçime kimle gireceğinin henüz netleşmemesi kafalarda soru işaretleri yaratıyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu, her fırsatta övdüğü Aziz Kocaoğlu'nun adaylığını bir türlü açıklamıyor. Oysa kısa bir süre önce gittiği Aydın'da, Özlem Çerçioğlu'yla yola devam edeceğini ilan etmekte bir sakınca görmemişti. Aydın ve İzmir'i bu konuda mukayese etmek doğru olmaz ama, insan 'Ortada bir sorun yoksa İzmir'i neden açıklamıyor' diye düşünmekten kendini alamıyor. Dün CHP'nin bir Parti Meclisi Üyesi ile İzmir anketlerini değerlendirdik. Bu sonuçların genel merkezde nasıl yorumlanacağını sordum. "Kemal Bey'in eli bu anketlerden sonra iyice rahatlamıştır. İzmir'le ilgili kararını daha rahat verecektir" dedi. Bu ilginç yorumu duyunca aklıma geçtiğimiz günlerde Kocaoğlu'na yakın bir milletvekiliyle yaptığımız konuşma geldi. İzmir üzerine laflarken birden "Bakalım Aziz Bey aday olacak mı?" diye bir cümle çıktı ağzından. Bu vekilin sözlerini, PM üyesinin tespitiyle birlikte değerlendirmek lazım. Mevcut durum o zaman çok net anlaşılabilir.

Yüzde 82 dokunun dedi
Artık ok yaydan çıktı; teröristlerle fütursuzca kucaklaşan, her fırsatta Kandil ve İmralı'yla dirsek temasına geçmekten çekinmeyen BDP'lilerin dokunulmazlıkları kaldırılacak. Hükümet bu noktaya durup dururken gelmedi. Başbakan Erdoğan'ın Salı günü Meclis grubuyla basına kapalı gerçekleştirdiği toplantıda vekillerle paylaştığı bir anket var. Erdoğan, hayati öneme sahip her konuda vatandaşın ne düşündüğünü gördükten sonra karar veriyor. Dokunulmazlıklar konusunda da aynı yöntemi izlemiş. Araştırmaya katılanların yüzde 82'si 'dokunulmazlıklar kaldırılsın" demiş. Toplantıya damgasını vuran isim Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan olmuş. "Sayın Başbakanım, artık milletin sabrı kalmadı, biz tüfek gibi, dipçik gibi arkanızdayız, kaldıralım bu dokunulmazlıkları" sözleri salondan büyük alkış almış. Erdoğan'ın dokunulmazlıklar kalkmasın diyen Kürt kökenli milletvekillerine "Bu ülke sadece Güneydoğu'dan, Diyarbakır'dan mı ibaret? Gaziantep, Adıyaman'dan neden kimse bahsetmiyor? Ya Batı'yı ne yapacağız, kimse orada yaşayan vatandaşlarımızın ne düşündüğünü merak etmiyor mu?" diye serzenişte bulunduğu da gelen bilgiler arasında.

Turgutlu meydan muharebesi
Manisa'da siyasetin nabzı şu sıralar yüksek atıyor. Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, icraatlarını eleştiren CHP'li Hasan Ören'e "Hodri meydan" demiş ve yerel seçimde aday olması çağrısı yapmıştı. Orhan, ayrıca seçimi kaybetmesi halinde Ören'e 'torun bakma' tavsiyesinde bulunmuştu. Ören'in bu çağrıya yanıtı gecikmedi. Orhan'ın kendisine Yeni Asır'dan seslendiğini ve cevap hakkını kullanmak istediğini belirten Ören'in açıklamaları özetle şöyle: "Serhat Orhan, şahsımı hedef alan açıklamaları, hırçınlığı ve hırsı ile kendi partisinde bile tepki çeken yalnız bir adam haline gelmiştir. Turgutlu halkını yanlış bilgilerle aldatmayı 'belediyecilik' anlayışı haline getirmiştir. Kendisi ile her konuda tartışmaya ve belgeleri masaya yatırmaya hazırım. Hodri meydan çekecek kadar yürekliyse, istediği TV kanalında karşı karşıya gelelim. Torun bakmaya gelince. Torun sevgisi çok güzel bir duygu, Allah'ım Serhat Orhan'a da nasip etsin."

Vekillere mandalina takviyesi
AK Parti'nin sempatik milletvekili Rıfat Sait, dün Meclis'te sıra dışı bir eyleme daha imza attı. İzmir'den getirdiği 500 kilo satsuma cinsi mandalinayı, milletvekilleri ve gazetecilere kendi elleriyle dağıttı. Ünü Türkiye sınırlarını aşan C vitamini deposu mandalinalar, adeta kapanın elinde kaldı. Aniden bastıran soğuklara karşı kendini korumak isteyen vekiller ve gazeteciler, zamanlama konusundaki başarısı nedeniyle Sait'i tebrik etti.

Muayenehaneme geri mi döneyim?
Meclis'te her zaman sert tartışmalar ve kavgalar yaşanmıyor. En netameli ve gerginlik çıkmaya müsait konular görüşülürken dahi espriler, fıkralar havada uçuşabiliyor. O anlardan biri geçtiğimiz hafta Adalet Komisyonu'nda yaşandı. Gündem, ana dilde savunma. Bakan Sadullah Ergin, muhalefetin itirazları arasında konuşmasını tamamladı. CHP'nin doktor vekili Aytun Çıray, Komisyon Başkanı AK Partili Ahmet İyimaya'dan söz istedi. Çıray ve İyimaya geçmişte DYP'de birlikte siyaset yapmış iki arkadaş. İyimaya, zamandan kazanmak ve yeni bir tartışma açılmasını önlemek için söz vermek istemiyor. Çıray ısrar edince, "Aytun Bey sizin branşınız tıp. Ana dilde savunmayı konuşuyoruz, hekimlikle bu konunun ne alakası var?" diyor. Çıray'ın cevabı hazır: "Sayın Başkan, ne demek istiyorsunuz, muayenehaneme geri mi döneyim?" Bu cevabın ardından salondaki gerginlik yerini kahkahalara bırakıyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA