• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Kıyametten önceki son bütçe

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.12.2012, 00:00
Malum, Maya Takvimi'ne göre yarın kıyamet kopuyor. Kimi psikologlara göre bu söylenti insanların psikolojilerini bozdu. Normal vatandaş davranışlarında kıyamet alameti olarak gösterilebilecek bir değişiklik yok ama Meclis'teki milletvekilleri sanıyorum Maya Takvimi'nin etkisi altında. 2013 bütçesinin Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri evlere şenlik. İşte kıyametten önceki son bütçeden tutanaklara yansıyan ilginç diyaloglar...
Ahmet Aydın (Adıyaman): Bu parlamento birçok bütçeyi geçirdi, tartışmalar yaşadı. Ama bu yıl ilkleri yaşıyoruz. Bu kürsüde marşlar söylendi, muhatabı Başkanlık Divanı olmasına karşın şiirler okundu. Öyle zannediyorum ki, bir süre sonra eline sazı alan burada saz da çalar. Meclis ciddiyet gerektirir.
Tolga Çandar (Muğla): Sayın Başkan söz istiyorum. Az önceki hatip burası saz çalma yeri değil diyor. Müsaade ederseniz bu konuda konuşmak istiyorum.
Meral Akşener (TBMM Başkan Vekili): Sayın Çandar, yani ne adınız geçti ne bir şey oldu. Ne yapıyorsunuz ya! Vallahi.. Yani, bu böyle, bir saz geçti siz hatırlandınız.
Ahmet Aydın: Benim sanatçılarla alakalı en ufak olumsuz bir düşüncem olmadı, olmaz da asla. Sazı da sözü de muhabbeti de seven bir insanım.
Meral Akşener (Israrla söz isteyen CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'e): Haşarı çocuk tavrınızı anlıyorum ancak tutanaklara baktıktan sonra size söz vereceğim.
Özgür Özel: Sayın Başkan, bir milletvekilinin yaşının küçük olması ve diğer arkadaşlarından daha hareketli tavır içinde olması, İçtüzük'ten kaynaklanan haklarını kullanması noktasında bir zafiyet yaratmaması gerekir.
Muharrem İnce (Yalova): Başkanım, ben izninizle arayı bulayım. Şimdi, ne şişi yakayım ne kebabı, ben bir arayı bulayım diye düşündüm.
Halide İncekara (İstanbul): Hanımefendi niçin laf atıyorsunuz orada? Grup başkan vekilleriniz nerede? Car car car..
Dilek Yılmaz (Uşak): Sadece TUBA'yla ilgili gerçekleri anlatmadığınızı söyledim, konuşmasını kesmedim.
Mahir Ünal (Kahramanmaraş): Arkadaşlar, hanımların arasına girmeyelim.
Muharrem İnce: Bir anlaşma yapmışlar, kadınların arasındaki tartışmaya biz gruplar dahil olmayalım.
Mehmet Sağlam (TBMM Başkan Vekili): Ben de aynı duygularla karışmak istemedim.
Aydın Şengül (İzmir): Değerli arkadaşlar "Dağlar dağlar, kurban olam, yol ver geçem/ Sevdiğimi son bir olsun yakından görem". Bugün dağları deldik, geçtik, tünelleri inşa ediyoruz.
Alim Işık (Kütahya): "Leyla ile Mecnun"u da koy oraya, Leyla ile Mecnun'un hikayesini de ekle!
Aydın Şengül: "Yollar seni gide gide usandım/ Ayağıma diken battı, gül sandım." Malatya yöresi türküsü. Daha bunun gibi sayabileceğimiz yüzlerce türkü var.
Özcan Yeniçeri (Ankara): "Kerem ile Aslı" var daha!
Aydın Şengül: Evet, bir de, değerli arkadaşlar, son günlerde İzmir'de...
Musa Çam (İzmir): Aydın, burası İzmir değil ya, Türkiye Büyük Millet Meclisi ya!
Aydın Şengül: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı metroyla işi yürütemeyeceğini anlayınca altyapıya 250 milyon lira yatırım yaptı, bütün kanalları, dereleri tıkadı, İzmir'i sel aldı. Herhalde İzmir'in içerisine...
Musa Çam: Aydın, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesini konuşmuyoruz. Ulaştırma Bakanlığı'yla İçişleri Bakanlığı bütçesini konuşuyoruz şu anda, yapmayın.

EGEM Platformu'na dikkat
Ankara'da yaşayan Egelilerin kurduğu 8 derneğin üst örgütü olan EGEM Platformu'nun yeni yönetimi, önceki gün Yeni Asır Ankara Bürosu'nda misafirimiz oldu. Platformunun dönem Başkanı Ender Vardar ve ekibi ile sohbet ederken Ankara'da 300 bin Egelinin yaşadığını öğrendim. Bütün siyasilerin bu rakamı akıllarının bir köşesine not etmesinde fayda var. EGEM Platformu başkentin en hızlı büyüyen ve en aktif sivil toplum kuruluşlarından biri. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirdikleri Ege İlleri Tanıtım Fuarı, 100 bini aşkın kişi tarafından ziyaret ediliyor. Derneklerin misafirhanelerinde Ankara'da üniversite eğitim alan yüzlerce Egeli genç barınıyor. Başkan Vardar, platformu federasyona dönüştürmek için çalıştıkları bilgisini verdi. Egem Platformu'nun Yeni Asır ziyaretinde AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait de hazır bulundu.

Kara kıtanın dost eli
Milano'ya EXPO 2015'i getiren faktörlerden biri, Afrika ülkelerinden bize göre daha çok oy almasıydı. Tıpkı 2015'te olduğu gibi 2020 oylamasında da kara kıtayı yanına çeken aday, rakiplerinin bir adım önünde olacak. Dışişleri Bakanlığı da bu gerçeğin farkında olduğu için Afrika ülkelerini yakın markaja aldı. Sessiz ve derinden yürütülen lobi çalışmalarında önemli mesafeler kat edildi. İzmir'e şu an itibariyle yazılı destek vaadinde bulunan Afrika ülkeleri şöyle: Burundi, Cezayir, Ekvator Ginesi, Gabon, Kongo Cumhuriyeti, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Lesotho, Nijerya, Nijer, Sierra Leone, Swaziland, Uganda. Bir de sözlü destek vaadinde bulunan ülkeler var. Onlar da şöyle sıralanıyor: Eritre, Gambia, Gana, Gine, Gine Bissau, Komorlar Birliği, Madagaskar, Malavi, Mali, Mauritius, Mısır, Moritanya, Orta Afrika Cumhuriyeti, Şeyseller, Tanzanya, Tunus.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA