• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

CHP'de Diyarbakır çatlağı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.05.2013, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun barış sürecine destek vermek amacıyla Diyarbakır'a yapacağı seyahat, CHP içinde yeni ve büyük bir tartışmanın fitilini ateşlemek üzere.

Malum CHP yönetimi sürece mesafeli duruyor.
Hatta Kemal Kılıçdaroğlu'nun son grup toplantısındaki konuşmasından sonra partide süreçle ilgili olumlu bir laf eden kimse kalmadı.
MHP'nin anketlerdeki dikkat çekici yükselişi en çok CHP'nin elinde bulunan Batı illerinde kendini gösteriyor.
CHP yönetimi sürece karşı çıkan ulusalcı seçmeni partide tutmak için eskiye göre çok daha dikkatli ve bıçak sırtı bir politika izliyor.
İşte böyle kritik bir süreçte Kocaoğlu'nun 200 kişilik bir heyetle Diyarbakır'a gitme kararı alması, CHP üst yönetiminde rahatsızlığa yol açmış.
Bazı MYK üyelerinin bu ziyaretin zamanlamasına olan itirazlarını ve rahatsızlıklarını Kemal Kılıçdaroğlu'na da ilettikleri bilgisine ulaştım.
Bu arada daha önce Kocaoğlu ile Diyarbakır'a gidecekleri açıklanan bazı rektörler, STK'lar ve belediye başkanlarının bu ziyaretten vazgeçtikleri de gelen bilgiler arasında.
Kocaoğlu'nun Diyarbakır ziyareti yarın toplanacak Parti Meclisi'nin de en önemli gündem maddelerinden biri olacak gibi.
Daha önce Birgül Ayman Güler'in fırtınalar yaratan çıkışı ve Gülseren Onanç'ın istifasıyla sonuçlanan anket krizinde iki kez karşı karşıya gelen yenilikçiler ve ulusalcılar, üçüncü kez kozlarını paylaşmaya hazırlanıyor.

Bakalım daha önceki iki krizi nispeten hafif atlatan CHP, içine yerel yönetimlerin de karıştığı bu son dalgayı nasıl bertaraf edecek?

ZAFER ŞAHİN



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA