• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Beddua

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.12.2013, 00:00
Fethullah Gülen'in şaşkınlık yaratan bedduası Ankara kulislerinde 'açık bir savaş ilanı' olarak yorumlanıyor...
Gülen'in ettiği bedduayla ilgili AK Parti cephesinden ilk açıklama parti sözcüsü Hüseyin Çelik'ten geldi:
"Benim bildiğim Hocaefendi hep şefkati, hep duayı öne çıkarmıştır. Beddua ettiğine ilk defa şahit oluyorum..."
AK Parti'de uzunca bir süredir hakim olan bir düşünce var:
"Cemaat içinde haddini aşan, ihtiraslarını kontrol edemeyen, durumdan vazife çıkararak kraldan çok kralcı davrananlar var..."
Bu görüşü açıktan dile getiren isimlerden biri de AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ...
Dün telefonda uzun uzun konuştuk...
Gülen'in bedduasına o da takılmış:
"Müslüman beddua etmez... Peygamber efendimiz müşriklere bile beddua etmedi..."
Özdağ'a göre, cemaati yükselmenin aracı olarak gören kimi bürokratlar kendilerine yer açmak için cemaati istismar ediyor.
Sadece bürokratların değil, AK Parti'yi yerel seçim öncesinde zayıflatmak isteyen uluslararası güçlerin de işin içinde olduğunu düşünüyor.
Bütün bu organizasyonun nihai hedefinin ise Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı seçilmesini engellemek olduğunu belirtiyor.
Peki hükümet - cemaat savaşının sonunda nasıl bir tablo ortaya çıkacak?
Cemaatin bir hizmet hareketi olmasının yanı sıra çok sayıda ticari faaliyeti de bulunduğunu hatırlatan Özdağ, "Bu işten en büyük zararı cemaat görür. Büyük ticari faaliyetleri, dershaneleri var. Dershaneler bir kazanç kapısı olmasaydı bu kadar gürültü çıkarmazlardı. İktidarla, devletle hiçbir cemaat baş edemez" diyor.
Cemaatin 11 yıllık AK Parti iktidarında elde edilen kazanımları yok saydığını, çıkarlarına dokunulacağı endişesiyle hükümete yüklendiğini anlatan Özdağ'ın kendi partisine de bir uyarısı var:
"Bizim içimizde yolsuzluğa bulaşmış olanlar varsa bugüne kadar yaptığımız gibi onları da gözlerinin yaşına bakmadan kapının önüne koyalım..."
AK Parti'nin bu operasyon nedeniyle yerel seçimde ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde kan kaybedeceği iddialarına ise şu cevabı veriyor:
"8 milyon üyesi olan, 22 milyon oy almış bir partiyiz. Türkiye 11 yılda küresel bir güç olma aşamasına geldi. Bundan sonra da bu ülkeye yeni bir soluk getirecek, önünü açacak tek parti yine biziz. Düne kadar bize 'Amerikan uşağı' yaftası vuran CHP'liler, bugün Amerikan Büyükelçiliği'nden çıkmıyor. Bu aziz millet, her şeyin farkında, kendisine oynanan oyuna en güzel cevabı sandıkta verecek..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI