• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

Ülke gündemi buraya da yansıdı

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.09.2015, 00:00
Türkiye’deki üzücü haberlerden dolayı bizim de burada moralimiz bozuk. Gözümüz TV’de... Tiyatro sezonu açılmış olmasına ve hemen hepsine biletim olmasına rağmen evde oturup dertleşmeyi yeğledik İyi haberlerle dolu bir pazar dilerim. Bütün hafta boyunca memleketimden aldığım haberler epey yıprattı bizi. Haberleri dinliyor. Gazeteleri takip ediyoruz. Böyle uzak olunca daha da üzücü oluyor, üzücü haberleri almak. Dilerim artık bu son olur. Her yazımda dilediğim huzur sarar hepimizi. İnanın burada yeni oyunların, konserlerin, filimlerin, moda haftası ile defilelerin sezonu bütün hızı ile başladı. Çoğuna davetiyem, biletim olduğu halde hiç birine gitmedik. Ofiste veya evde oturup bol bol dertleştik. Sizinle de dertleşip daha da üzmeyeyim sizi.

KOŞUŞTURMASIZ BİR TUR

Bu hafta içi tek faaliyetlerimden biri İzmir'den (hepinizin çok sevdiğini tahmin ettiğim) Radika'nın sahibesi Filiz'imin o güzeller güzelleri torunları, kızı Dila ve eşi Yavuz bir kaç günlüğüne buraya gelmesiydi. Dün de buluştuk, Times Square'den başlayıp 7. Avenue 6. ve 5. Avenue'yü karış karış gezdik. En güzel anlarımız Central Park'ta banklarda sere sepe oturup minik göldeki ördekleri, ağaçlardaki sincapları dalıp dalıp seyrettiğimiz anlardı. O kadar ihtiyacı oluyor ki insanların ne zaman ne yer önemli değil şöyle kendini dinleyebilmesi. En güzel çevre turlarımdan biri idi, alışveriş koşturması olmadan...

İZMİRİMİZİN KURTULUŞU

Geçen gün İzmirimizin kurtuluşu olan 9 Eylül günü unutmaya imkan yok İzmir'de en candan kabullendiğim dostum Aysel'in (Uysaler) yaş günü idi. Hemen Reyhan Pastanesi'nden Aysel'imi aradım. O gün okula kaydını yaptıran Emre'nin güzel annesi yeni İzmirli Nural'ı aradım (Yüzde Yüz'de idi). Alsancak Unlu Mamulleri'ne ve de Sir Winston'a uğrayıp neler sipariş edeceğini söyledim. Şenay'ımı (Düdek) aradım bol bol sohbet ettim, İpekyol Yasemin'le (Şenkula) azıcık şundan bundan ... O an düşündüm İzmir'i çok özlemişim.

BUZLU SU İÇİN KUYRUK

Buralarda gün yok ki yollarda hani o 50'lerin şıklığını yaşatan hanımlar karşınıza çıkmasın. Geçen gün Lincoln Center'da rastladığım bir hanıma sordum resminizi çekip Türkiye gazetesine basabilir miyim diye. 'Memnuniyetle...' cevabını aldım. Pazarlardan birinde her gün sayısız faaliyet yapılan Central Park'ta bir yenisini gördüm. Binlerce NY'lu kendilerini bekleyen buz dolu kovaları başlarından aşağı indirmek için kuyruk bekliyordu. Bu 'Blazio' belediyesinin bir birlik gösterisiymiş. Eventin sonunda tabii ki tişört ve birçok armağanlar vardı. Hayran kaldığım sistemdi. Onbinlerce kişi her yaştan, her cinsten, her milletten neşe içinde sıralarını bekleyip faaliyeti neşe içinde yapıp neşe içinde günlerine devam etti... Haaaa unutmayayım, bir de süper bir canlı orkestra gösterisi içinde... Size yukarıda anlattığım gibi sakin geçen haftamdan gittiğim yerleri, şöyle daldığım manzaraları yolluyorum. Tam Besim'den, NY'tan mektup var oldu bugün. Hepinizi candan selamlıyorum, en iyi haberlerin geleceği bir haftaya...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA