• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

İzmirli gençlerin Birleşmiş Milletler ziyareti

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.04.2016, 00:00
İzmirli ortaokul öğrencileri aileleri ve öğretmenleri ile birlikte Birleşmiş Milletler’in nasıl işlediğini öğrendikleri JMUN etkinliği için New York’a geldiler İyi pazarlar. Dilerim huzur içinde Ege'nin güzel bir bahar pazarında yakalamışımdır sizi. Bu pazar mektubuma sıcak sıcak, dolu dolu başlamak istiyorum. Haber İzmir haberi, mekan New York... O kadar özlemişim ki İzmir'den bir haberle başlamak bana az geliyor.
Ve de başarı, güzellik dolu bir haberle.

Her yıl 11-14 yaş grubu ortaokul talebeleri dünyanın dört bir yanından Birleşmiş Milletler'de buluşuyor.
Ve de önemli dünya meselelerini görüşüyor. Bu faaliyete JMUN deniyor. JMUN'un açılışı, Genç Model Birleşmiş Milletler...
Bu etkinlikle de öğrenciler Birleşmiş Milletler' de üye ülkeleri ilgilendiren önemli dünya meselelerinin nasıl dile getirildiğini, nasıl tartışıldığını, nasıl hal çareleri geliştirildiğini gözlüyor ve de katılıyorlar.

Böylece ortaokul seviyesindeki gençlerin gerçekleştirdikleri bir simülasyon çalışması oluşuyor. Kısacası gençler Birleşmiş Milletler'in nasıl işlediğini öğreniyorlar. Görüşme ve çalışmalar İngilizce yapıldığı için yabancı dillerini geliştirme fırsatı elde ediyor gençler.
Güzel İzmir'imizin en iyi okullarından İzmir SEV Ortaokulu'nun başarılı öğrencileri JMUN ekibi New York'ta Birleşmiş Milletler'de düzenlenen JMUN etkinliğinde büyük bir başarı ile Türkiye'mizi temsil etti. İzmir SEV'in Müdür Yardımcısı Sedef Özyiğit, İngilizce öğretmenleri Jason Park ve Çiğdem Uğur eşlik etti öğrencilere. Bu arada başta Kolombiya Üniversitesi olmak üzere NY'un önemli birçok yeri ziyaret edildi... Hazırlayanları, gelenleri ve de İzmir SEV'i kutluyorum.

3 DEĞERLİ ANNE TANIDIM

Bu güzel etkinliği öğrenmem ve de iyi bilgi sahibi olmam İzmir'in en iyi ailelerinden 3 değerli anneyi tanımam sebep oldu. Başta eşini ve kendini çok sevdiğim tanımakla gurur duyduğum Demet Irkdaş, ve de ikisi de birbirinden değerli Zeynep Baysak, Arzu Vural... Demete' binlerce teşekkürler böyle mükemmel dostlarını tanıştırdığı için. İnanın çocukluklarından beri tanımış gibi oldum. Tanışma süresi 1 dakika sürmedi bile.

Görgünün, pozitif enerjinin çok önemli olduğunu bir kez daha gördüm, İzmir farkının da tabii ki. Çocukları ile geldiklerinde Palm Beach'te olduğum için 2 gün, 1 akşam dolu dolu hızlandırılmış minik turlar yaptık. Başta Maison Kayser (favorilerimden) kahvaltısı, yeni trend Baccara ve ardından (o da vazgeçilmezlerimden) Le Bilboquet, süperdi. 10 gündür o kadar gezmelerine rağmen, Demet'in 'Hershey's' bonbonları, Arzu'nun ev eşyası dükkan heyecanı (ve dükkanı heyecan ve aceleden önünden defalaca geçmesi)... İnanın süperdiniz. Doyamadım, heyecanla Çeşme'yi bekliyorum. Anneliklerini, eşlerine, ailelerine gösterdikleri hürmet ve sevgiyi, şıklıklarını, iç güzelliklerini, sadeliklerini kutluyorum.
Eeeeeeee İzmir'in köklü aileleri böyle oluyor.

Gelelim NYC'ye. Her gün 4 mevsim yaşıyoruz. Central Park'ta pembeler, beyazlar açtı. Açtı ama şu an sıkı bir sulu kar yağıyor. Suzan'ı (Hacıosmanoğlu) yolcu ettim. Bu ara Chicago'da olan Defne de (Atakan Beşer) İzmir'e bugün döndü, yakışıklı oğlu ile...

HASRET GİDERDİK

Geçen hafta Palm Beach'ten bahsettim, ardından araba ile Miami'ye geçtim. Fatih (Ürek), Yazıcı ailesi, Bahar- Ozan Şer ve çocukları ile hasret giderdim. Miami her zamanki gibi sıcacık. O dev binaların önünden denize girmek çok keyifli. Ama dalgalarla yüzmek ters düşüyor.

Hayat genelde Avantura Mall ve Bal Harbour arasında geçiyor.

İlk gün Avantura Mall'de öğlen yemeği, ardından minik turlar.

Akşamlar olmazsa olmaz Colins...

Colins'te epey dükkan restoran ve kalabalık var. Türklerin sahibi olduğu mekanlardan biri çay içmeye davet edince oturduk ve de bir kaç senedir oranın en iyilerinden biri olduğunu öğrendik. 3 Türk gencinin işlettiği restoran dopdolu.

Tebrikler... İnanın her şey çok güzeldi, ama beni en çok şu günlerde Lugano'da okuyan Bahar- Ozan çiftinin delikanlıları Ozan Can ile gittiğimiz sinema ve de ardından yediğimiz öğlen yemeği sevindirdi. Ozan Can hakikaten elime doğdu. Bu kadar kibar bir delikanlı olduğunu gördüğümde bir babanın bir annenin neden çocuğuna canını bile verebileceğini bir kez daha anladım. Çocuğum olmadığına bazen çok takıyorum.
Allah tüm çocuk ve gençleri analarına babalarına bağışlasın. Mutlu bir hafta diliyorum hepinize...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA