• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten Yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.12.2016, 00:00

7 ARALIK 1976

Albay Kaddafi daha çok silah istiyor

Libya Devrim Komuta Konseyi Başkanı Albay Muammer Kaddafi önceki gün Sovyetler Birliği'ne ilk resmi ziyaretini yaptı. Bir zamanlar Sovyetler Birliği'ni şiddetle eleştiren ancak son iki yıldır bu ülkeden en çok silah alanlardan biri durumuna gelen Kaddafi'nin Moskova'da ne kadar kalacağı bilinmiyor. Sovyetler Birliği Komünist Partisi ve Yüksek Sovyet Prezidyumu tarafından çağrılan Kaddafi'nin, gezisi sırasında yeni silah alımları üzerinde duracağı ve SSCB'nin Libya'ya ekonomik yardım yapmasını isteyeceği sanılıyor.

Körfez projesi ihale edildi

Körfezin kurtuluşunun ilk adımı sayılan projenin ihalesi, birbirini izleyen toplantıların sonunda İller Bankası Yönetim Kurulu tarafından SU-YAPI şirketine verildi. Şirketin ortaklarından Günel Yalım, proje için 10 mühendis, 6 ressam, 1 mimar, 1 jeolog, 1 elektrik mühendisi ve 2-3 topografın çalışacağını, çalışmanın ise 17 ay süreceğini açıkladı. Yalım, iki ana toplayıcı kanalın Halkapınar'da birleşerek buradan Çiğli'ye götürüleceğini ve havalimanının batısında büyük bir tasfiyehane kurulacağını söyledi.

Lattek, "Vogts'suz bir Gladbach tuzsuz yemeğe benzer" dedi

Çekoslovakya maçında sakatlanan Batı Almanya Milli Takımının ve Moenchengladbach'ın süper klası Berti Vogts, Köln'deki şöhretli "Uni Klinik" te ameliyat oldu. Doktorlar, üç haftadır top oynayamayan futbolcunun bir buçuk aydan önce kesinlikle idmanlara çıkarılmamasını istedi.
Bu haber en çok Gladbach antrenörü Udo Lattek'i üzdü. Lattek, "Vogts'suz bir Gladbach tuzsuz yemeğe benzer" dedi ve liderliklerinin tehlikede olduğundan söz etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI