• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten Yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.12.2016, 00:00

9 ARALIK 1976

Carter NATO'nun yüreğine su serpti

ABD'nin yeni başkanı Jimmy Carter, Amerika'nın NATO'ya karşı taahhütlerine sadık kalacağı konusunda müttefiklerine güvence verdi.
NATO Dışişleri Bakanları toplantısına gönderdiği mesajda Carter, "Yönetimim zamanında, Amerika'nın NATO ittifakının muhafaza edilmesiyle ilgili taahhütleri korunacak ve güçlendirilecektir" dedi.
Jimmy Carter, ittifakın bazı zorluklarla karşı karşıya bulunduğunu, fakat bu zorlukların da üstesinden gelineceğine inandığını ekledi.

Öğrenci olayları orta dereceli okullara kaydı

Ankara ve İstanbul Üniversitelerinin kapalı olmasına karşın, öğrenci olayları özellikle orta dereceli okullara kaydı.
Dün meydana gelen öğrenci çatışmaları sonunda 5 öğrenci yaralandı, bir kişi gözaltına alındı. Bazı okullarda boykot başladı. Zara Lisesi'nde okulun dağılma saatinde meydana gelen kavgada 4 öğrenci yaralandı, polis olayla ilgili olarak bazı öğrencileri aramaya başladı. Ankara Abidinpaşa Meslek Lisesi'nde ise aralarında tartışma çıkan öğrencilerden Samet Nar, bıçakla yaralandı.

KSK'li basketçiler zor durumda

Karşıyaka Basketbol Takımı, Cumartesi günü İzmir'de Galatasaray ile yapacağı önemli maça, çeşitli imkansızlıklara göğüs gererek hazırlanmaya çalışıyor. Genel Kaptan Ateş Özerk, Spor salonlarının spor dışındaki işlere verilmemesi yönündeki emirlerine rağmen iki haftadır Atatürk Spor Salonu'nda çalışamadıklarından yakınırken, "Geçen hafta Çin akrobatları vardı, bu hafta Brezilya Revüsü çıktı ortaya. sadece kondisyon ve serbest atış idmanları yapabiliyoruz ki bu da Galatasaray maçı için yeterli değil" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA