• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten Yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.12.2016, 00:00

12 ARALIK 1976

Toprak işgal eden köylülerin sayısı durmadan artıyor

Meksika'nın pamuk üretim merkezlerinden biri olan Coauhile eyaletinin başkenti Torreon yakınlarında 20 hektarlık bir özel çiftliği işgal eden köylülerle polis arasındaki çatışmalar giderek yoğunlaşıyor. Gece boyu polisle çatışan ve sayılarının yüzlerce olduğu açıklanan köylülerin sabah 12 bine ulaştıkları bildirildi. Polisle köylüler arasında karşılıklı ateş açmaya dek kadar varan çatışmalar çıktı. Henüz ölen olmamakla birlikte yaralı sayısının giderek fazlalaştığı belirtiliyor.


Asırlık "Şark Sanayi Kumpanyası" batıyor

Harp yıllarında Türkiye'nin bez ihtiyacının önemli bir bölümünü tek başına karşılayan 90 senelik maziye sahip Şark Sanayi Kumpanyası, tekstil sanayiindeki yeniliklere ayak uyduramadığı ve kredi tıkanıklıkları nedeniyle aşılması çok zor görünen bir tehlikeyle karşı karşıya geldi. Toplam 60 milyon lira civarındaki borçlarını ödeyemez hale düştüğü öne sürülen şirketin emtia depolarına haciz kondu.

Deprem turnuvası bugün başlıyor

Gelirleri deprem felaketzadelerine bağışlanmak üzere çeşitli kentlerde düzenlenen Deprem Turnuvası maçları bugün başlayacak. Ankara'da saat 12:00'de Fenerbahçe ile Ankara Karması saat 14:00'te Beşiktaş ile Galatasaray karşı karşıya gelecek. Maçlar 19 Mayıs stadında oynanacak. Trabzon'da Ordu-Samsun, Trabzon- Giresun, Eskişehir'de Bursa-Bolu, Eskişehir- Zonguldak ve Adana'da da Adanaspor- Adana Demirspor maçları var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA