• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.12.2016, 00:00

13 ARALIK 1976

DÜNYA

Mavros, Yunan hükümetini diktatörlükle suçladı


Ana muhalefet partisi lideri Yorgo Mavros, Yunan hükümetini diktatörlükle suçladı. Birleşik Demokratik Merkezi (EDİK) Partisi'nin ilk kurultayı arifesinde düzenlenen bir açıkhava toplantısında konuşan Mavros, Yunanistan'da parlamenter demokrasinin bir formaliteden ibaret olduğunu, gerçekte ise bir kişinin halktan her şey için yetki almışçasına devlet işlerini yürüttüğü bir dikta idaresinin söz konusu olduğunu söyledi.

İZMİR

İzmir'de baskın


Hatay'da önceki gece yarısı kurşun yağmuruna tutulan Ülkü Ocakları Derneği'nde bulunan 12 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Olayla ilgili olarak inceleme yapan polis, saldırganların silah zoru ile arabasına bindikleri bir taksi şoförünü rehin alarak olay yerine geldiklerini, daha sonra aynı taksi ile Yeşilyurt yönünde kaçtıklarını tespit etti. Rehin aldıkları taksi şoförü ile kayıplara karışan silahlı kişiler polis tarafından aranıyor.

SPOR

Doğu Almanya'nın "Rüzgar kız" ı atletizme veda etti

Doğu Almanya'nın 100-200 metrelerdeki Dünya rekortmeni, Olimpiyat şampiyonu "Unutulmaz kadın" Renate Stecher, atletizmi kesinlikle bıraktığını ve hentbola başladığını açıkladı, "Sporla doğanlar sporla ölmelidir. Bundan böyle şansımı hentbolda deneyeceğim" dedi. Stecher, Bayanlar arasında 100 metrede ilk kez 11 saniyenin altına inen atlet olarak ismini Atletizm tarihine altın harflerle yazdırmıştı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA