• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.12.2016, 00:00

15 ARALIK 1976

DÜNYA

BREJNEV 70 YAŞINDA


Sovyetler Birliği Komünist Partisi Genel Sekreteri Leonid Brejnev, 19 Aralık'ta 70. yaş gününü kutlayacak. Devlet denetimindeki Sovyet basınının övgü yağmuruna tuttuğu Brejnev'in görevden ayrılmayı düşündüğüne ilişkin hiçbir belirti bulunmuyor. Doğum yıldönümü dolayısıyla hazırlanan çeşitli biyografilerinde, "eskiden olduğu gibi bugün de alçakgönüllü, gösterişten hoşlanmayan bir insan" olduğu belirtilen Brejnev'e yaş günü yaklaşırken ülke içinden ve dışından sayısız madalya gönderiliyor.

İZMİR

EGE, AŞIRI UÇLARIN EYLEM ALANI OLDU


Ege Bölgesi, aşırı sağ ve aşırı sol örgütlerin eylem alanı haline gelirken, Marksist-Leninist ve Maoist örgütlerden TİKKO, Dev-Genç ve THKO'cuların ülkücü komandolara karşı bölgede "öncü gerilla" olarak tanımladıkları çekirdek bir güç oluşturmaya çalıştıkları saptandı. Bir yanda ülkücü komandolar, bir yanda da Markisist-Leninist ve Maocu örgütlerin öncü gerilla denilen silahlı grupları, bölge halkında rahat ve huzur bırakmadı.

SPOR

FİYASKO

Van'daki felaketzedeler yararına İzmir'de girişilen organizasyon tam anlamıyla fiyaskoyla sonuçlandı. Sağanak yağış ve TRT'nin maçları TV'den naklen vermesi yüzünden Altay-Göztepe maçına sadece 197 kişi geldi, 7350 lira hasılat elde edildi. İki takımın da bol yedekli onbirleriyle çıktıkları maçta, Göztepe Altay'a üstünlük kurdu ve haklı bir galibiyet aldı. Öte yandan, sürekli yağan yağmurun göle çevirdiği Alsancak Stadı'nın zemini çamur deryası haline geldi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA