• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.12.2016, 00:00

16 ARALIK 1976

DÜNYA

IRAK İLE KUVEYT'İN ARASI AÇILIYOR


Irak, Warba ve Bubyan adalarının kendisine verilmesini istedi. Kuveyt'in hükümranlığı altındaki söz konusu adalar, Basra körfezinde bulunuyor. Irak bu konuda ortaya attığı iddiada, iki adanın sömürgecilik devrinde kendisinden zorla alındığını ve şimdi geri verilmesi gerektiğini ifade etti. Konuyla ilgili olarak Kuveyt Enformasyon Bakanı Şeyh Cabir el-Ali ise Irak'ın iddialarını reddetti ve bu adaların 1932 yılında Irak ve Kuveyt arasında imzalanmış bulunan bir anlaşma ile Kuveyt'e verilmiş olduğunu söyledi.

İZMİR

KONAK'TA KAPALI DURAKLAR YAPILIYOR


Konak'ta yapımı devam eden kapalı duraklar tamamlanınca Montrö'ye kadar işleyen Gümüşpala Mahallesi otobüsleri Konaktan Alsancak'a kadar işleyen Cumhuriyet Mahallesi otobüsleri Montrö'ye kadar gelecek. Belediye yetkilileri, en geç 15 gün içinde hizmete girecek yeni duraklar tamamlandıktan sonra binlerce yolcunun yağmur altında otobüs beklemekten kurtulacağını belirtti.

SPOR

KSK, KÜTAHYA'DA DONMA TEHLİKESİ ATLATTI


Karşıyakalı futbolcular, Kütahyaspor ile golsüz berabere kaldıkları Kütahya Şehir Stadı'nda donma tehlikesi atlattı. Yeşil-Kırmızılı takımın antrenörü Argun Akmoral, maç oynanırken iki oyuncuları Sami ve Hüseyin'in morararak yürüyemeyecek hale geldiklerini ve bu yüzden bu futbolcuları oyundan çıkarmak zorunda kaldıklarını söyledi. Akmoral, bu kötü hava şartlarına rağmen galibiyeti hak eden bir oyun sergilediklerini sözlerine ekledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA