• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.12.2016, 00:00

17 ARALIK 1976

DÜNYA

KIBRIS BARIŞ GÜCÜ'NÜN GÖREV SÜRESİ 6 AY UZATILDI


Güvenlik Konseyi, Kıbrıs Barış Gücü'nün görev süresini 6 ay daha uzattı. Karar 13-0'lık oyla alındı. Çin ve Benin oylamaya katılmadılar. Genel Sekreter Kurt Waldheim daha sonra, Barış Gücü'nün 12 yıllık tarihinde 44,7 milyon dolar açık meydana geldiğini bildirdi. Barış Gücü, bazı gönüllü üyeler tarafından finanse ediliyor. Sovyetler Birliği, Doğu Avrupa ülkeleri ve Çin, Barış Gücü'ne para vermeyi her zaman reddetti.

İZMİR

PAK BAHADUR'A HER GÜN UYUŞTURUCU VERİLİYOR

Fuar Hayvanat Bahçesi'nin müzmin bekarı Pak Bahadur'a Hindistan hükümetinin Bombaylı bir eş hediye ettiği öğrenildi. Bakıcılarının deyimiyle tam bir liseli öğrenci yaşında bulunan Pak Bahadur artık zaptedilemez hale geldi. Fuar Müdürü Cumhur Gürüz, filin son aylarda iyiden iyiye hırçınlaştığını, bahçesinde sökmedik ağaç bırakmadığını ve ona her gün elma içine yerleştirilmiş uyuşturucu verdiklerini söylerken, 17 yaşında bir filin bu yaşına kadar yalnız bırakılmasının çok sakıncalı olduğunu belirtti.

SPOR

HAİTİ-KÜBA MAÇINDA 8 SEYİRCİ ÖLDÜRÜLDÜ


Haiti ile Küba Milli Takımları arasında oynanan Dünya Kupası Grup Eleme maçında tribünlerde olay çıkınca seyircilerin üzerine ateş açıldı ve en az 8 seyirci öldürüldü. Görgü tanıklarına göre, maçın bitimine 9 dakika kala 1-0 yenik durumdaki Küba'nın beraberlik golünü atması üzerine, kale arkasındaki tribünlerde ansızın silahların patladığı duyuldu. Seyirciler panik içerisinde stadın dışına doğru kaçışırken, hakem maçı devam ettirdi ve oyunu tamamladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA