• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.02.2017, 00:00

12 ŞUBAT 1977

DÜNYA

YUGOSLAVYA'DA 60 AYDIN, ANAYASA MAHKEMESİ'NE BAŞVURDU


Aralarında yazarlar,sanatçılar, bilim adamları ve öğrencilerin bulunduğu 60 Yugoslav aydınının, Helsinki Konferansı kararları ve 1974 anayasası hükümlerine dayanarak Anayasa Mahkemesi'ne başvurdukları bildiriliyor. Davayı açanlar 1973 yılında çıkartılan ve Yugoslavların yolculuk özgürlüklerini sınırlandıran bir yasanın 1974 Anayasasına aykırı olduğunu ileri sürüyorlar.

İZMİR

TUZAK!

Şiddet dün İzmir'de şehrin göbeğinde cirit attı. Konak'ta sol kitaplar satan dört genç, silahlı bir grubun saldırısına uğradı. Yaylım ateşine tutulduktan sonra bıçak darbeleriyle ağır yaralanan gençlerden birinin hayatından umut kesildi. Güpegündüz, binlerce kişinin gözleri önünde meydana gelen bıçaklı ve silahlı saldırıda biri ağır olmak üzere 4 kişi yaralandı. Ankara'da da Kavaklıdere ve Kuğulupark'ta iki olay meydana geldi.

SPOR

1 YILDA 2 KEZ OLAY ÇIKARAN TAKIM KÜME DÜŞECEK

Gençlik ve Spor Bakanı Ali Şevki Erek, sporda "Orman Kanunu" uygulamasına seyirci kalmayacaklarını belirterek, "Bir sezon içerisinde sahasında iki kez olay çıkartan takım küme düşürülecek, olay çıkartmakta ısrar eden sporculara da ömür boyu boykot cezası verilecek" dedi. Erek, önümüzdeki yıl uygulamasına geçilecek yeni düzenlemeyle ilgili olarak "Sporda anarşinin önüne geçmeye kararlıyız" şeklinde konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA