• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.02.2017, 00:00

23 ŞUBAT 1977

DÜNYA

ABD Kara Kuvvetlerinin G.Kore'de kalması isteniyor

ABD eski Silahlı Kuvvetler Bakanı Martin Hoffman önceki gün Kongre'ye sunduğu bir raporda, Kuzeydoğu Asya bölgesinde kuvvet dengesinin korunması için, Amerikan Kara Kuvvetlerinin Güney Kore'de kalmalarının gerekli olduğunu öne sürdü. Hoffman, eski Başkan Gerald Ford yönetiminin bu konudaki görüşlerini savunurken, bu kuvvetlerin bölgedeki istikrarı artırarak SSCB ya da Çin'in Kuzey Kore'ye doğrudan askeri yardımda bulunmasını engellediğini söyledi.

İZMİR

Kar Ege'de bile yolları kapadı

Şiddetli kar yağışı yüzünden İzmir-İstanbul karayolu 12 saat kapandı, 200 kadar otobüs, minibüs ve taksinin yolcusu Kertil Dağında donma tehlikesi geçirdi. Önceki gece başlayan ve bütün gün devam eden kar yağışı sonunda yüzlerce araç yolda kaldı, yolcular 12 saat yolun açılmasını bekledi. Kertil Dağındaki işletmelerin fırsat bu fırsat deyip, bir bardak çayı 5 liraya, bir tabak kuru fasulyeyi 20 liraya sattıkları görüldü.

SPOR

Hollanda, İngiltere'yi Wembley'de yıktı

1977'nin ilk büyük maçında dünya ikincisi Hollanda, İngiltere'yi kendi "Kraliyet Stadı" Wembley'de 2-0 mağlup etti. Özel mahiyetteki müsabakayı şiddetli yağışa rağmen 95 bin kişi seyretti. Ağır zemindeki karşılaşmanın gollerini, Ajax ve Hollanda'nın yeni Cruyff'u sarışın Petters 28 ve 37. Dakikalarda kaydetti. Öte yandan İngiliz Milli Takımı Menajeri Don Revie, goller geldikçe stad tarafından yuhalandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA