• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.02.2017, 00:00

24 ŞUBAT 1977

DÜNYA

Kıbrıs'ta diplomatik savaş

Kıbrıs Türk Federe Devleti Başkanı Rauf Denktaş ile Rum yönetimi lideri Başpiskopos Makarios, yarınki görüşmelerinde ele alacakları toprak pazarlığı ile ilgili son hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor. Gelen haberlere göre iki toplum lideri de çalışmalarını harita üstünde ve danışmanlar eşliğinde sürdürüyor. Makarios, Rum yönetiminin resmi radyosunda yayınlanan bir demecinde, ayrı yönetimlerdeki topraklardaki genişliğin nüfusa göre olması gerektiğini söyledi.

İZMİR

Aşırı solun iç savaşı: 100 yaralı

Dün Ankara'da, Töb-Der, Tüm-Der ve Tüted tarafından düzenlenen "Ekonomik ve demokratik haklar" miting ve gösterisinde iki aşırı sol grup taş, sopa ve silahlarla adım başında çatıştılar. Özellikle Tandoğan ve Cemal Gürsel alanlarında büyük boyutlara ulaşan ve Pekin'cilerle Moskova'cıları karşı karşıya getiren bu çatışmalarda 100'ü aşkın gösterici yaralandı, 65 kişi gözaltına alındı. Jandarma birliklerinin araya girmesiyle olay yatıştı.

SPOR

Dev kızlar İzmir'de kapışıyor

Erkeklere taş çıkartan Avrupa'nın süper bayan voleybolcuları İzmir'deki gösterilerine bugün başlıyor. 17. Avrupa Şampiyon Kulüpler Bayanlar Voleybol Şampiyonası finalleri saat 19:00'da Atatürk Stadı'ndaki Nim-Se Budapeşte (Macaristan) – Traktör Schwein (Doğu Almanya) maçıyla açılıyor. Boy ortalamaları 1.80'in altına düşmeyen, en kısa boyluları 1.75 olan konuk ekiplerin sporcuları dün Atatürk Spor Salonu'nda birer idman yaptılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA