• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.02.2017, 00:00

25 ŞUBAT 1977

DÜNYA

İran güç günler yaşıyor

Petrol gelirinin hızla düşmesi sonucu İran'ın ABD'ye sipariş verdiği silah ve askeri malzeme miktarını gözden geçirmeye başladığı bildiriliyor. Gözlemcilere göre, Tahran yönetiminin siparişlerinde kısıntıya gitmesi kaçınılmaz olacak. Amerikalı yetkililer de, İran'ın karşılaştığı güçlüklere örnek olarak, Şahbahar askeri liman tesislerinin yapımının ertelenmesini gösteriyor. Bu karara petrol gelirlerinin azalmasının neden olduğu söyleniyor.

İZMİR

Demirel: "2. Boğaz köprüsünün yapılma sırası geldi"

Yılda 85 milyon metreküp su geçireceği bildirilen Sarayburnu-Salacak arasında döşenecek İstanbul Boğazaltı su borusu temeli dün saat 11'de Sarayburnu'nda Başbakan Süleyman Demirel tarafından atıldı. Demirel törende yaptığı konuşmada, İstanbul'dan başka nüfusu yüz bini aşan 3 kentte daha büyük su projesinin uygulandığını belirterek, İstanbul Boğazı'nı Elektik hattıyla, köprüyle ve büyük su borularıyla geçtiklerini söyledi.

SPOR

Tekil Federasyonunda çatlama

Firuzan Tekil'in politik etkilerle garip kararlar almaya başlayan federasyonunda ilk çatlamalar dün meydana geldi ve bu kararları kişisel prensipleriyle bağdaştıramayan İzmirli üye Burhanettin Toker ile profesyonel işler kurulu üyesi yine İzmirli Şakir Sözügür istifalarını verdi. Toker, "Polat federasyonu zamanında konulmuş bir takım prensipler çiğneniyor. Bunlar aynı zamanda benim kişisel prensiplerimdir. Çiğnenmesine göz yumamazdım" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA