• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten Yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.03.2017, 00:00

İngiltere Dışişleri Bakanı öldü

Geçen hafta Pazar günü ani bir felç sonucu hastaneye kaldırılan İngiltere Dışişleri Bakanı Anthony Crosland'ın dün sabah öldüğü açıklandı.
58 yaşında olan Crosland, İşçi Partisi'nin sağ kanadında yer alıyordu. Son zamanlarda özellikle Rodezya sorununun çözümü için yoğun çaba harcayan Crosland'ın yerine kimin atanacağı henüz bilinmiyor. Londra'daki çeşitli kaynaklar, Maliye Bakanı Denis Healey'in bu göre için en güçlü aday olduğunu ileri sürüyorlar.

Tariş'te 700 iplik işçisi direnişte

Tariş İplik Fabrikasında işçilerden Ülkücü dernekler adına para toplandığı iddiasıyla "Aydınlılar Grubu" olarak adlandırılan 700 kadari işçi direnişe geçti. Pazartesi gününden beri fabrikaya gitmeyen işçiler, AP-MHP çekişmesi haline gelen direniş üzerine fabrika içinde kendilerinden zorla para toplandığını iddia etti. İşçiler, direnişe devam edeceklerini belirti.

Barcelona- Bilbao maçı siyasi miting gibi geçti

Güvenlik kuvvetleri muhtemel olaylara karşı çok sıkı tedbir alırken, Barcelona'da 100 bin kişinin izlediği maçı ellerinde Katalonya ve Bask bayrakları bulunan onbinlerce seyirci adeta yöresel bir özgürlük mitingine çevirdi. Barcelona, Katalonyalı milliyetçilerin, Atletico Bilbao da Bask milliyetçilerinin kalesi durumunda. Bu iki kent, Real Madrid ve Atletico Madrid'in temsil ettiği merkeziyetçi otoriteye karşı adeta başkaldırmış durumda.

16 MART 1977

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA