• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten Yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.03.2017, 00:00

Çin-Sovyet çatışmasının yeni rotası: Afrika

Siyasal gözlemciler, Pekin'in anti-Sovyet dış politikasının giderek Çin'in Afrika'daki siyah gerillalara sağladığı desteği gevşetmesine yol açacağına inanıyorlar. Gözlemcilere göre Çin sonunda beyaz hükümetlere karşı daha toleranslı davranmak zorunda kalacak. Sovyetler Birliği, Rodezya sınır savaşında siyah gerillaları ve Angola ile Mozambik'teki radikal grupları destekliyor. Gözlemciler bu durumda bir ABD-Çin ittifakının kurulması gerektiği görüşünde.

Şoförün ehliyeti yoktu: 4 ölü

Bozdoğan 'da ehliyetsiz araç kullanan bir genç, 4 kişinin ölümüne sebep oldu. Feci kazada 4 kişi de ağır yaralandı. Saat 22 sıralarında Kemerli Barajı yakınında bir özel otomobil ile minibüs çarpıştı. Takla atarak şarampole uçan minibüsteki şoför ve yolcular olay yerinde can verdi. Ehliyetsiz sürücü İlyas Karabıyık ve diğer 3 yolcu da ağır yaralandı. Nazilli Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların sağlık durumunun endişe verici olduğu bildirildi.

Uşak'ta şampiyonluk türküleri söyleniyor

Uşaklılar artık İkinci Ligin yolunu gözlüyor ve takımlarının eski gücüne dönmesinin bayramını yapıyor. İzmirspor deplasman galibiyeti kentteki heyecanı arttırdı. Herkes Uşakspor'un şampiyon olacağına inanıyor, başarıya katkıda bulunabilmek için çırpınıyor. Uşakspor antrenörü Mustafa Özkula da artık Düzcespor'u geçmenin, şampiyonluğu mümkün kılacağını açıkça ilan ediyor. Kırmızı-siyahlı takımın aşama kaydetmesinde Mustafa hoca aslan payına sahip.

17 MART 1977

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA