• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.03.2017, 00:00

21 MART 1977

DÜNYA

İdi Amin imparator oluyor

Uganda'da hükümetin resmi yayın organı olan Uganda Halkının Sesi gazetesinde önceki gün ilginç bir haber yayınlandı. Haberde Uganda halkının İdi Amin'e İmparatorluğunu ilan etmesi için başvurduğu bildiriliyor. Habere göre halk ayrıca İdi Amin'den "Tanrının yeryüzündeki temsilcisi" sıfatını kabul etmesini isteyecek. Bu arada İngiltere, Haziran ayındaki İngiliz Uluslar Topluluğu konferansına İdi Amin'in gelmesini önlemek için yoğun çaba harcıyor.

İZMİR

"Süleymancılar teşkilattan uzaklaştırıldı"

Diyanet İşleri Başkanı Doç. Dr. Süleyman Ateş, dün düzenlediği basın toplantısında Ermeni dönmesi olduğu yolundaki iddiaların ve kendisiyle ilgili çıkan bazı yazıların yanlış ve kasıtlı olduğunu belirterek bunların menfaatleri zedelenen bazı kişilerce ortaya atıldığını söyledi. Ateş, melekleri inkar ettiği yönündeki iddialara ise insanın Hz. Adem'den geldiğini ve onun da topraktan yaratıldığı inancı olan Ehl-i Sünnet görüşünde olduğunu belirtti.

SPOR

Altay'ın amacı UEFA'ya katılabilmek

Başkan Esin Özgener, lig dördüncülüğü için tüm taraftarlara yeniden çağrıda bulundu. Özgener, "İzmir'in büyüğü biziz. Türkiye'nin üçüncü büyük kenti olan İzmir, her alanda olduğu gibi futbolda da yurtdışında temsil edilmelidir. Bunun için ligi ilk dört içinde bitirip en azından UEFA kupasına katılmaya mecburuz. Biz antrenör ve futbolcular olarak bu konuda inançlı ve kararlıyız. Ancak sevgili taraftarlarımız ve İzmirlilerin desteğine ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA