• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’e ihanet GÜRKAN ERTAÇ

İzmir'e ihanet

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.04.2015, 00:00
Atatürk Voleybol Salonunda üç gün rüya gibi maçlar izledik. F.Bahçe Grundig'de Kore'li Kim, İtalyanlar Lo Bianco ve Lucia Bosetti, Küba'lı Montano, ABD'li Kirstan, Fransız Bauer, Eczacıbaşı VitrA'da Dominik'li De La Cruz, Hırvat Poljak, Amerikalı Larson, Vakıfbank'ta Brezilyalı Sheila, Bulgar Vasileva, Hırvat Rasiç, Hollanda'lı Robin de Kruijf, İtalyan Costagrande, G.Saray'da İtalyanlar Caterina Bosetti, Centoni, Hollandalı Meijners. Özetle dünyada ne kadar önemli yıldız varsa bizim takımlarda. Bunları birarada oynarken görmek Avrupa Şampiyonası Dörtlü Finali'ne bile nasip değil ama bize nasip oldu. Ama futbol holiganları bu güzelim spor olayını da kararttı, İzmir'e ve spor aşkını aşılamaya çalıştığımız miniklere, gençlere 23 Nisan Bayramında büyük darbe vurdu. G.Saray-F.Bahçe'nin futbol kaynaklı nefretini salona taşıyanlar, bomba attılar, meşalelerle zemini yaktılar, koltukları kırdılar. Sonunda olan voleybol zevki almak için gelen anne, baba, çoluk çocuk, dede, ninelere oldu, polis onları da dışarı çıkardı. Yazık oldu. Ben en çok İzmir'in imajının zedelenmesine üzüldüm. Uzun yıllardır İzmir'e niye milli maç verilmiyor diye sızlanıyor, Ankara'yı kıskanıyoruz. Ama başkent, bu holigan olaylarını aştı, darısı başımıza.

Salihli voleybolkenti oldu


Bayanlar Voleybol İkinci Lig'de inanılmaz bir başarı yelpazesiyle 26 maç yenilmezlik unvanıyla Birinci Ligde Ege'nin tek temsilcisi olma onurunu yaşayan Salihli Belediyespor gümbür gümbür geliyor. Belediye Başkanı Zeki Kayda, "Meleklerimize ne kadar destek versek az. Bu takım Birinci Ligde de isminden sözettirecek" derken takımın herşeyi Gül Onat, kentin girişinde Kipa'nın yanında yükselen 3 bin kişilik modern salonun önümüzdeki sezon maçlara yetişeceğini belirterek, "En azından Birinci Ligde temel atmak hedefindeyiz. Altyapıya vereceğimiz büyük destekle de Salihli'li gençleri bu spor dalında yetiytirmelye çalışacağız" diye konuştu. Salihli'yi başarısı nedeniyle ne kadar kutlasak az.

Görüntülü sistem işe yaramadı


Federasyon güzel bir davranışla tüm dünyada önemli maçlarda kullanılan Görüntülü Değerlendirme Sistemini Türkiye'de de kullanmaya başladı. Amaç, hakemlerin karar vermelerini kolaylaştırmak, antrenörlerin de yanlış karar verildiği yolundaki sızlanmalarının önüne geçmekti. Ama maalesef tüm dünyanın yararlandığı sistem bizdeki protestoları bitirmedi. Görüntü ekrana geliyor, hakem kararını veriyor ama, antrenörler "Yanlış karar, bu top dahil, ya da hariç" diyerek kabul etmiyorlar. Federasyonun tüm antrenörlere bir seminer düzenleyerek değerlendirmede ortak bir noktaya gidilmesinin sağlanması gerek. Aksi halde GDS'nin yararı olmayacak.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA