• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BASTIRDIK YAPTIRDIK GÜRKAN ERTAÇ

BASTIRDIK YAPTIRDIK

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.04.2016, 00:00
Bu köşede yıllarca yazdık, eleştirdik, uyarıda bulunduk.
CEV Şampiyonlar Ligi'nde mevcut statü, final ayağında bir ülkeden en fazla 2 takımın katılmasına izin veriyor, bu da bayanlar Final Four'a F.Bahçe Grundig, Vakıfbank ve Eczacıbaşı VitrA gibi 3 dev takımdan birisini engellediği gibi, finalfour'da yine iki Türk Takımının karşılaşıp birisinin elenmesi zorunluluğunu getiriyor. Bu yanlışı düzeltin" diye bas bas bağırdık. "Aynı ülkenin takımlarının birbirlerine şike yapacağından korkuyorsanız, aşın bu korkunuzu artık, birşey olmaz, birbirlerini yerler" dedik.
Voleybol Federasyonu Başkanı, CEV Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Mutlugil de haklı olduğumuzu, ancak bu statünün ancak önümüzdeki yıllarda değiştirilebileceğini, bu sezon için geç kalındığını söyledi. Gerid sıraktığımız sezon da korktuğumuza uğradık. Yine CEV Şampiyonlar Ligi Final Four'a iki Türk takımı Fenerbahçe Grundig ile Vakıfbank kaldı ve F.Bahçe'ye rakibine yenildiği için zorunlu olarak şampiyonluk yolu kapandı.
Ama duyarlı yönetici, Voleybol Federsyonu Başkanımız Özkan Mutlugil, sözünü tuttu, aynı zamanda yönetim kurulu üyesi olduğu Uluslararası Voleybol Federasyonu'nda (CEV) ısrarla statünün değiştirlemisini savundu. Sonunda hak yerini bildi, Mutlugil, statünün değiştiğini önümazdeki sezondan itibaren hangi takım hakediyorsa Final Four'a yükselebileceğini, aynı ülkeden takımların final oynayıp şampiyon olabileceğini müjdeledi. Helal olsun Mutlugil'e. Müjdeler olsun Türk Takımlarına. Ve manevi hazzı bizlere...

Salihli savaşacak

Bu sezon şanssız yenilgiler alarak Bayanlar Birinci Lig'de düşmenin eşiğine gelen Salihli Belediyespor yarın Bursa Cengiz Göllü Spor Salonu'nda başlayacak play-out ikinci etabında kurtuluş için hem mucize yaratmaya çalışacak, hem de rakiplerinden mucize bekleyecek.
Salihli'nin ligde kalması için Trabzon İmperial Hastanesi'nin üç maçını kaybetmesi, Salihli'nin de 3 maçını kazanması gerekli. Play-Out'taki diğer takımlar Halk Bankası ve İlbank.

Plaj Voleybolunda iyi gidiyoruz

Plaj voleybolunda FIVB World Tour Fuzhou Open'a katılan milli sporcular Murat Giginoğlu-Volkan Göğtepe ikilisi, ilk günü 2 galibiyetle kapadı. Antalya'da 10-15 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek FIVB World Tour Antalya Open öncesi organizasyonun Çin ayağına katılan ikili, ilk günde Venezuelalı Jesus Villafane- Jackson Henriquez'i 21-13 ve 21-19'luk setlerle 2-0, Alman Armin Dollinger ile Lorenz Schümann'ı ise 21-11, 20-22 ve 15-13'lük setlerle 2-1 yendi. Bayanlarda da sporcularımız iddialı.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA