• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ARKAS baştacımız GÜRKAN ERTAÇ

ARKAS baştacımız

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.04.2016, 00:00
Geçen yılki şampiyonluğu bu sezon koruyamamış olabilir ama, ARKAS'ın lig üçüncülüğü ve finallerde gençlerle sergilediği oyunlar (İst.B.Ş.Belediye maçları hariç) bizi şampiyonluk kadar gururlandırdı.
Avrupa'da bu takım 2.tura geçmeyi başardı. Türkiye'de hiçbir takım gençlere ARKAS kadar gelişme, yıldız olma şansı tanımıyor. Bir voleybol fabrikası olarak tanınan ARKAS, altyapıya verdiği büyük önemli alkışlanıyor.
Aslında Voleybol Federasyonu'nun, Milli Takımımızın geleceğini düşünerek ARKAS'a özel ödül vermesi gerekir. Gökhan Gökgöz'ün en iyi 2. smaçör oyuncu, Yiğit Gülmezoğlu'nun en çok gelişim gösteren oyuncu, Mustafa Koç'un ise en iyi blok yapan 2. oyuncu ödülünü alması çok anlamlıydı. Fransız smaçör Antonin Rouzier ise en iyi pasör çaprazı ödülünü aldı. ARKAS'ın Glenn Hoag gibi bir beyefendi, sportmen antrenörde ısrarı istikrar yönünden çok önemli. Gerçi bizde hakemler şov yapan, tiyatro oynayan, bağıran, çağıran antrenörlere prim verirler ama, ARKAS'ın kuruluş felsefesi daima centilmenlik ve sporu spor için yapma felsefesi olduğu için biz Hoag'u seviyoruz, devamında da yarar var. Ama sadece Brezilyalı Borges'ten yararlanamadık. Uzun süre sakattı, bir türlü istenen verimi veremedi. Onun yerine Rouzier'i destekleyecek bir smaçör transferi şart. Genellikle Sırplar Türkiye'de büyük randıman veriyor.
Miljkoviç, Fener'i uzun yıllar sırtladı, İtalya'nın Cucine Lube takımının başarılarında iki Sırp oyuncu Podrascanin ve Stankoviç'in katkısı tartışılmaz. Bu ikiliden imkan varsa birinin transferi ARKAS'ı yine Avrupa Kralı yapacaktır.

Transfer piyasası şimdiden kızışıyor

Erkekler Voleybol 1. Lig takımlarından Ziraat Bankası, sezonun kapanmasının üzerinden sadece birkaç gün geçtiği halde, transfer harekatını başlattı.
Başkent ekibi, iç transferde libero Volkan Döne ile sözleşme yeniledi. Gelecek sezon Avrupa kupalarına katılacak olan Ziraat Bankası, son 2 sezondur forma giyen ve ilk sezonunda ligin en iyi liberosu seçilen Volkan'ı kadrosunda tuttu. 1987 doğumlu oyuncu daha önce İzmir Konak Belediyespor formasını da giymişti

BAL'da başkan Tolga Demirer

Voleybola pür amatör şekilde yıllarca hizmet eden ve maalesef geride bıraktığımız sezon play-out'ta son maçta Beşiktaş'ı 3-2 yenmesine karşın 2.Lige düşmekten kurtulamayan Bornova Anadolu Lisesi yeniden yapılanmaya girdi, şube başkanlığına EBSO Eski Başkanı Murat Demirer'in oğlu, kulübün eski pasörlerinden mimar Tolga Demirer getirildi. Kulüp Başkanı Ersan Odaman, öncelikle kurumsallaşmayı hedeflediklerini, bundan böyle profesyonelce davranacaklarını ve ayrıca bir spor salonun inşa etmeyi planladıklarını söyledi. Demirer'in yeni bir yönetici kadrosuyla yola devam edeceğini de bildiren Odaman, "Önümüzdeki sezon en azından play-off'a girecek bir kadro oluşturacağız. Yararını gördüğümüz 4- 5 oyuncu ile yeniden anlaşmak istiyoruz.
BAL voleyboldaki hizmetini her zaman sürdürecektir" dedi.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA