• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ego ve hiddet bitsin hocam GÜRKAN ERTAÇ

Ego ve hiddet bitsin hocam

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.10.2016, 00:00

Fatih Terim'in futbol kariyerine kimse çamur atamaz. Ama Türk Milli Takımını deneme, yanılma metotlarıyla çorbaya çevirdiğini ve prestijini hızla yitirdiğini herkes görüyor, söylüyor, eleştiriyor.
Medyayı da sağolsun ikiye böldü: Terim taraftarları, Terim muhalifleri. Dünya Kupası Elemelerinde şimdiye dek 3 maç oynadık. Hırvatistan deplasmanı en zor maçımızdı, çok iyi mücadele ettik, 1-1 berabere kaldık. Başarılı kadro bozulur mu, bozulmaz.
Ama Terim, Ukrayna maçzında defanstan Serdar Aziz ve İsmail Köybaşı'nı, orta sahadan Okay Yokuşlu'yu kesti. Epeydir unuttuğu Ömer Toprak'ı Almanya'dan çağırarak defansın göbeğine oturttu, o da hatalarıyla yaktı, ucuz goller yememize neden oldu.
İsmail Köybaşı'nın yerine Caner Erkin'i oynattı, Okay Yokuşlu'nun yerine de Enes Ünal'ı 11'e koydu, Cenk Tosun'la çift santrfor oynattı. Ve o maç da 2-2 berabere bitti. İzlanda maçı bizim grupta ne yapıp ne yapamayacağımız aynasıydı. Ama hocam, maç öncesi basın toplantısında kılıfları hazırlamıştı.
"İklim şartları değişik, 20 derece fark var" dedi. Oysa Terim iyi hatırlayacaktır, biz Finlandiya'yı yenelim diye Antalya'da özel maç bağlamıştık. Gölgede 44 derecede oynanan maçta Finliler danalar gibi koşturdu, bizimkiler kova kova su içti, 2-1 yenildik. İzlanda'daki yenilgi ihtimaline karşılık da hazırlıklıydı.
"Maç 3 ihtimalli. Yenebiliriz de, berabere de kalabiliriz, yenilebiliriz de. Ama mağlup olsak da iddiadan kopmayız." Ama hocamın matematiği biraz zayıf.
Şimdiden Hırvatistan ve İzlanda'dan 5, Ukrayna'dan 3 puan geri kaldık. Nasıl telafi edeceğiz ki?
Vize için bir rakibin olur da, "geçebiliriz" dersin hadi.
Üçüyle birden savaş??? İzlanda maçı 11'imiz komikti.
Cenk de yok, Enes Ünal da. Yani forvetsiz. Açıkçası korkmuştuk İzlanda'dan. Orta sahada kalabalıklaşarak önlemeye çalıştık, nafile, garip gollerle yenildik.
Neticeye gelelim: Artık Terim hocam, ego ve inadını bırakıp milli takımda genel bir barış ilan etmeli.
Çıkıp dobra dobra Arda Turan, Selçuk İnan, Burak Yılmaz ve Gökhan Gönül'ü niye aforoz ettiğini açıklamalıdır. Sonra biz niye kaleci sorununu görmezden geliyoruz? Volkan Babacan'a gösterilen anlayış Volkan Demirel'e niye gösterilmiyor, milli takıma yeniden kazandırılmıyor?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA