• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Skandal ve kahreden yenilgi GÜRKAN ERTAÇ

Skandal ve kahreden yenilgi

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.12.2016, 00:00

Maçlar kazanılır, kaybedilir ama eğer bir basketbol kenti olduğunuzu söylüyorsanız normal koşulları yaratmak zorundasınız. Dün Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda uluslararası bir skandala uğramaktan Yunanlı başhakem Panagiotis Anastopoulos sayesinde kurtulduk.
24 saniye cihazı çalışmıyor, 23'te takılı kalıyordu. Eğer komşu, "Ben bu şartlarda bu maçı oynatmam" dese yanmıştık. Maç ertelenecekti pek çok uluslararası televizyonun satın aldığı karşılaşma için, "Türk imajı" hayli zedelenecekti. Bereket Anastopoulos, "Bir saniye geç başlasın, biz idare ederiz" dedi de maç oynandı.
Pınar Karşıyaka belli ki son İstanbul BŞB lig yenilgisinden olumsuz etkilenmiş. Elle tutulacak tek adam yoktu. Silahlardan Ponikta ilk yarıyı sayısız geçti, Owens de öyle. Summers ilk yarı kötüydü. İkinci yarıda canlandı ve 20 sayının üzerine çıktı ama yetmedi. Büyük koz Brwon ise ilk yarıyı sadece 4 sayı ile kapattı. Skor üretemediği gibi hiç savunma yapamadı.
Hiç savunma yapamadık. Ellerimizdeki topları kaptırdık. Finlandiya Milli Takımı'ndan 5 oyuncusu, ayrıca 5 Amerikalısı da bulunan Kataja bizi pota altına sokmadı.
Bradley ve Johnson ile pota altını yasakladı. Dışardan da şut atamayınca hücumda etkili olamadığımız gibi geriye çabuk dönemedik. Koş koş basketbolu oynayan rakibimizden fast breakler yedik.
Hakemler de çok kötüydü. Özellikle Slovak Boris Krejic açık faulü vermeyince deliye dönen menajer Selim Çınar kendini frenleyemedi, tepkisi de atılmasına neden oldu. Hakemler genelde sürekli Kaf- Kaf'ın aleyhine düdük çaldılar. Pınar Karşıyaka'nın en kısa zamanda yapılı bir beş numara transfer etmesi şart. Aksi halde ribaunt alamadığımız sürece yenilgiye mahkumuz. Emekliye ayrılacağını açıklayan Petway yerine de iyi bir Amerikalı transfer gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA