• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yürüyün Egeliler GÜRKAN ERTAÇ

Yürüyün Egeliler

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.03.2017, 00:00

Bayanlar Birinci Lig (A) Grubu'nda play-off için geri sayım başladı. Sadece iki hafta kaldı, 4 takım mutlu sona ulaşacak. Beylikdüzü 62 puanla vizeyi aldı, kalan 3 takım için Manisa B.Ş.B, KSK, Alaşehir ve Bursaspor müthiş mücadele veriyor. Manisa B.Ş.B 2.sırada ve 58 puanı var. Bursaspor'u deplasmanda yenerek adeta devrim yapan KSK, 55 puanla 3.sıraya çıktı. Salihli'yi 3-2 yendiği için puan kaybına uğrayan Alaşehir Belediye'nin 54 puanı var. Bursaspor 52 puanla 5.sırada kaldı. Hem iki maçını kazanacak, hem de rakiplerinin puan kaybını bekleyecek. Kaf-Kaf'ın pazar günü Salihli ile oynayacağı maç kader niteliği taşıyor. Kazanırsa 58 puan yapacak ve ipi göğüsleyecek. ARKAS maçında olduğu gibi bir sürprize tahammülü yok. Çünkü son maçı Manisa'da Manisa B.Ş.ile ve zor geçecek. Müthiş taraftar desteğiyle Salihli maçını kazanmak zorundalar.
Haftanın maçı Alaşehir'de Alaşehir-Manisa arasında.
Alaşehir'e galibiyet şart. Manisa'ya 3-2'lik yenilgi bile yetiyor. Normal şartlarda 3 Ege takımı Manisa, KSK ve Alaşehir play-off'a çıkar. Üçüne de iyi şanslar. Gelelim son iki haftanın nefes kesen programına:

15.00 KSK-Salihli,
14.00: Alaşehir-Manisa,
15.00 Y.Yurt- Bursa,
14.00 Beylikdüzü-Y.Bayramiç,

SON HAFTA:

Manisa-KSK,
Alaşehir-ROTA,
Bursa-Beylikdüzü.

Uçtu uçtu anne uçtu

Milli voleybolcu Bahar Toksoy, anımsayacağınız gibi milli takım başantrenörü İtalyan Guidetti ile Ege usulü bir düğünle Aydın'ın Çine ilçesi Doyumlar Köyü'nde hayatını birleştirmişti.
Hamile kaldıktan sonra voleybola ara veren Bahar'ın sporu sonlandıracağını öne sürenler de vardı. Ama Alison adı verilen bir bebek dünyaya getiren Bahar Guidetti. lohusalığa kısa sürede veda edip voleybola muhteşem bir dönüş yaptı. Yeni takımı F.Bahçe'nin Fransa'nın St.Raphael takımını 3-0 yendiği maçta file üzerinde adeta uçan anne, maç süresince tam 6 blok yaparak Fransızları şaşırttı, mükemmel servisleri ve ortadan smaçlarıyla maçın yıldızı oldu. Şimdi herkes kocası Guidetti'ye yükleniyor" Bahar'ı tekrar milli takıma almalısın..." Bakalım evde kimin sözü geçecek"

Ziraat'a İzmir iyi geldi

Voleybola yıllardır hizmet eden Ziraat Bankası, bu sezon örnek bir uygulama başlattı. Kulüp merkezi Ankara olmasına rağmen, CEV Challenge Kupası çeyrek final rövanşında Hollanda ekibi Draisma'yı İzmir'de konuk etti ve 3-0 yenip adını yarı finale yazdırdı.
Ziraat'ın tüm Türkiye'nin kulübü olduğunu belirten çalışkan menajer Barış Hamas, "Bizi Türkiye'nin dört bir yanındaki voleybolseverler de izlesin istedik. İzmir'de gördüğümüz ilgi ve destek doğru karar aldığımızın en güzel göstergesi" dedi. İzmir voleybolda ilklerin şehri oldu, Ziraat da bu tezi doğrularcasına güzel bir sonuç aldı. Ziraat Bankası'nı kutluyoruz, belli mi olur belki finali de İzmir'de oynarlar ve Arkas'tan sonra 2. Avrupa kupasını yine bu şehirde kaldırırlar.

Avrupa'yı fethettik

Türk Takımları Avrupa Kupalarında haftayı seri galibiyetlerle geçti. Bayanlar CEV Şampiyonlar Liginde Vakıfbank, Rus Uralochka'yı 3-1, Eczacıbaşı, Alman Dresdner'i 3-1, F.Bahçe, Fransız St.Raphael'i 3-0 yendiler. Erkeklerde Ziraat, Hollanda Draisma'yı 3-2, İstanbul B.Ş.B, Polonya Zaksa'yı 3-1, G.Saray, Maccabi Tel Aviv'i 3-0 yendi. ARKAS, Rus Kazan'a 3-0 yenilmesine karşın CEV Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'nin tek temsilcisi olarak kaldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA