• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Dokuz kişiyle harika puan GÜRKAN ERTAÇ

Dokuz kişiyle harika puan

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.05.2017, 00:00

F.Bahçe'nin taktiği hemen belli oldu, "İlk devre gol yemeyelim, 2.yarı kıstırırsak atar, puan veya puanla döneriz. Dick Advocaat'ın, Şener'in yokluğunda Ozan Tufan yerine Hasan Ali'yi sağbek oynatması doğruydu, İsmail'i de solbeke çekmesi. Ama Quaresma, milli takım solbekini koridor yaptı, yerlere yatırdı, sürekli açık düşürdü ve sonunda da golü attırdı. Bu maçın F.Bahçe için kilit adamı Mehmet Topal'dı ve o en kritik sınavda cezalıydı. Sezon performansına baktım, keskin sirke küpüne zarar. 9 sarı, 1 kırmızı kart görmüş, 5 maç yok. O olmayınca tüm takım kurgusu bozuldu. Orta saha oynayan ve ileri çıkıp sürpriz goller atan Jozef mecburen ön libero oynadı, orta sahanın tüm yükü Alper'in üzerine kaldı. Sow-Van Persie ikilisini birarada oynatmak hataydı.
Mübarek; biliyorsun ki defansif futbol oynanacak, orta sahayı kalabalıklaştırmak gerekmez mi ? Birini feda et, yerine Aatif ya da Stoch'u oynat, takımın direncini artır. Orta sahadan top gelmeyince Van Persie ile Sow ne yapacaklarını, ne oynayacaklarını şaşırdılar.

AKILLARA ZARAR

Dick Advocaat ikinci devreye öyle bir 11'le çıktı ki akıllara zarar. Geçen hafta 7 aydır oynamayan Emenike'yi sahaya sürerek şaşırtmıştı. Dün de aylardır forma yüzü görmeyen Salih Uçan'ı , Neustadter'in yerine soktu, Ozan Tufan'ı da İsmail'le değiştirdi.
Bu tip maçlarda ilk yarı önemlidir.
F.Bahçe ilk yarıyı gol yemeden kapatabilseydi, Beşiktaş 2.yarıda telaşlanabilir, sarı-lacivertliler daha fazla kontratak ve gol bulma şansı yakalayabilirdi. Ama devre biterken yenilen gol Kartal'ı uçurdu, Fener'i bitirdi. Bir gerçek, Şenol Güneş takımını bu önemli sınava çok iyi hazırlamış.
Beşiktaş kazanmayı hakeden taraftı. Ama futbol şans oyunu. Fener Marcelo'nun kendi kalesine attığı golle muhteşem bir sürpriz puan kazandı. Şampiyonluk için de iddialı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA