• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu Fener’e bir puan bile başarı GÜRKAN ERTAÇ

Bu Fener’e bir puan bile başarı

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.05.2017, 00:00

Aziz Yıldırım kendini kandırmamalı.
Fenerbahçe'de lokomotif futboldur.
"Ben basketbolda Avrupa Şampiyonuyum" şovu elbette bir onurdur ama öteye geçmez. Basketbol başarısı pasta üzerinde çilek olabilir de, pasta yoksa, ki yok, neye yarar ki? Fenerbahçe-Trabzonspor arasında özel çekişme nedeniyle önemli sayılan bir maça 53 bin kişilik stada sadece 3 bin kişi geliyorsa durumun vehameti ortada. Taraftar Yıldırım'a haftalardır sarı kart gösteriyor, futbolda başarıya olan hasreti, açlığı tavır alarak gösteriyor.
Kombine kartı olanlar bile maça gelmiyor.
Önümüzdeki sezon belki de almayacaklar.
Peki kaynak nasıl sağlanacak? Kombine yok, hasılat yok. Basketbol ve voleybolun hastasıyım da, bu branşlar para kazandırmaz, bütçeden büyük miktarda götürür. neticeyi düşünmek bile istemiyorum. O zaman şart olan ne? Yıldız transferlerle taraftarın boykotunu kıracak, takıma yeniden ısındıracak bir kadro kurmak. UEFA kriterleri de Demokles'in kılıcı gibi kafanın üzerinde duruyor. Zor iş.

DİCK'İN FENER'İ YİNE DÖKÜLDÜ

F.Bahçe'de çıktığı her maçta kadro harikaları(!) yaratan Dick Advocaat Alper ve Ozan Tufan'ın eksikliğine rağmen Trabzonspor önüne 3 forvetle çıkma çılgınlığını yaptı. Bu üçlünün markaj yapmayacağını bilerek orta sahayı Stoch ve Aatif gibi markajı seven adamlarla desteklemesi gerekirken yapmadı.
Dick oyuna müdahale için yine çok geç kaldı. Hareketleriyle çıldırtan Emenike'ye 72 dakika sabreden Hollandalı Stoch'u da 87. dakikada oyuna sokma gafletinde bulundu. Çileden çıkan Fenerbahçeli taraftarlar işi ironiye takıp, "Obradoviç...Obradoviç" tezahüratıyla anlamlı mesaj vermeye çalıştılar.
Trabzonspor orta sahayı yürür gibi geçti, ikinci yarıda galibiyeti kaçıran taraf oldu. Harika bir gole imza atan Bero'nun yanısıra Yusuf, N'Doye ve Pereira biraz becerikli olsaydı, Volkan birkaç gollük şutu önlemeseydi Trabzonspor maçı kazanabilirdi. Bu beraberlik F.Bahçe'nin ligi 3. bitirmeyi garantilemesinin önüne geçti. Şimdi Adanaspor maçından puan almak şart. "Hadi canım artık garanti" demeyin, F.Bahçe bu Adanaspor'la Kadıköy'de güçlükle 2-2 berabere kalmıştı. Yapılacak en acil iş Advocaat'a valizini toplatmak olmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA