• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Allahım bu ne büyük gurur GÜRKAN ERTAÇ

Allahım bu ne büyük gurur

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.05.2017, 00:00

15 Mayıs 2016 Almanya. F.Bahçe, Rus CSKA Moskova ile THY Eurolague'de final oynuyor, 21 sayı geriden gelip yakalıyor ama kazanmasına bir hakem müsveddesi izin vermiyor. Sloven Damir Javor, bize yapılan faulleri görmüyor, elimizi uzattığımız her pozisyona faul çalıyor ve maçı uzatmaya taşıyıp açıkça yendiriyor. Sonradan çirkin komployu öğreniyoruz, Rus Liginde sürekli maç yönetiyor ve o ligin ve aynı zamanda CSKA'nın CEO'su Sergey Kuschenko'dan yüklü ücret alıyormuş. Yani bizi açıkça hançerlediler. Ama Fener'de bir intikam ateşi yandı, kor gibi. Kolay değildi Real Madrid, Barcelona, CSKA Moskova, Olympiakos, Panathinaikos, Maccabi ve pekçok devi sollamak. Ağır kış koşullarında iki-üç günde bir maç yapacaksınız, 37 maç sonra final vizesi alacaksınız. Ama dahi koç Obradoviç ve öğrencileri bir yemin etmişlerdi, hakları olan bu muhteşem kupayı ne olursa olsun kazanacaklardı.

DÜNYA HAYRAN OLDU

13 bin 500 muhteşem fanatik salonu rakibin başına yıktı. Panathinaikos'u yarı finalde 3-0'la geçen Fener, Dörtlü Final'de Real Madrid'i farklı yenip finale çıktı. Ve Olympiakos zaferiyle, G.Saray'ın futbolda UEFA Kupası'nı kazanmasından sonra, Türkiye'ye en büyük kupayı kazandırma başarısını gösterdi. Damir'e kapak oldu.
Tam 192 ülke izledi bu zaferi. Nasıl reklam ama. THY'nin adını taşıyan kupayı bir Türk takımının kazanması paha biçilmez, muhteşem bir şovdu. Başta Aziz Yıldırım ve yönetimine, takımı bir sihirbaz gibi yöneten Obradoviç'e ve öğrencilerine helal olsun. Ve futboldaki başarısızlıkların stadlardan soğuttuğu F.Bahçeliler... Bu şampiyonluk en çok sizi gururlandıracak.
Hakkınızdı be. Çok destek verdiniz, dua ettiniz sezon boyunca. Ekpe Udoh ve elbette Bogdanovic'e de özel kutlama...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA