• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Umut Kayseri’nin umudu GÜRKAN ERTAÇ

Umut Kayseri’nin umudu

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.09.2017, 00:00

Kayserispor Süper Lig'in yabancı transfer rekortmeni.
Uzun yıllardır takımı sürükleyen Welliton ve Alan Traore'nin yanısıra Akhisar Belediyespor'un eski oyuncusu Douglao ile yolları ayırdılar ama, yerine, "Seç, beğen kullan" tam 10 yabancıyı transfer ettiler.
Portekiz'in Braga takımından aldıkları Sırp Stojiljkovic'in kariyeri belli. Yanısıra, Sion'dan Bia, Anderlecht'ten Badji, Romanya'dan Leng ve Boldrin, Sırbistan'dan Meleg, Shanghai'den ünlü golcü Asamoah Gyan, Cluj'dan Tiago Lopes ve Kucher... Ama Umut Bulut başta yerliler onlara, "Biz de varız" dediler. Umut Bulut dün Sivas'ta öyle bir harika golle takımını morallendirdi, TV jeneriklerine koysan olur. Stojiljkovic'in de golü galibiyeti perçinledi. Kayseri'nin büyük avantajı da 12. adamdan müthiş destek alması.
30 otobüsle 1600 kişi deplasmana gidiyor ya harika...

ZAMANA İHTİYACI VAR

Ev sahibi Sivasspor gezen sezon bileğinin hakkıyla Süper Lig'e çıktı, transferde uzun süre sessiz kaldıktan sonra transferin bitmesine 5 kala yıldırım harekatıyla 3 yıldız futbolcuyu kadrosuna kattı. Rusya Premier Ligi'nden Lokomotiv Moskova'dan Fenerbahçe'nin uğraşıp da alamadığı Kongo'lu Delvin N'Dinga, Ukrayna'lı yıldız Sergiy Rybalka ve de Osmanlıspor'dan yine Thievy Bifouma ile güçlendi. Ama zamana ihtiyaçları var. 16 maçtır namağluptular ama, tabii Süper Lig havası bambaşka. Bu takımın Süper Lig'de tutunabilmesi için Sivaslıların desteğine ihtiyacı var ama ilk maçta yeterli desteği göremedik.
Sivasspor maçı puanla kapatabilirdi ama ikinci yarıdaki etkinliği Emre Kılıç ve Ziya'nın kaçırdığı goller sonuca götüremedi.
Hakem, Kayserispor'lu Deniz Türüç'e ilk dakikalarda yapılan bariz penaltıyı değerlendiremeyip bir de sarı kart gösterdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA