• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Favorim Serena NECDET KESTELLİ

Favorim Serena

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.06.2015, 00:00
Yılın ikinci Grand Slam'i her zaman ki gibi, zaman zaman yağmurdan aksamalarla Paris'te sonuna yaklaşıyor. Erkeklerde hep söylendiği üzere arkadan gelenler hala kendilerini gösteremedi. Pek fazla da göz dolduran henüz yok. Yaşını almışlar hala zirvede. Başladığı gün düşünüldüğü gibi bir çeyrek finallere gelindi. Yalnızca küçük bir değişiklik... Berdysh, Tsonga'ya elendi ve Tronga ilk sekizde yerini aldı. Fikstür çekimlerindeki serzenişlere rağmen Nadal-Djokovic, Federer-Wavrinka, Murray- Ferrer ve Nishikori-Tsonga eşleşti. Hepsi de çok istekli, maçların da çok zorlu geçeceğe benziyor. Ama ilk ikisinin neticesi turnuvanın öngörülemeyenleri...
Kadınlarda durum ise tam tersine... Çeyrek finallerde beklenenlerin çoğu neredeyse elenmiş durumda. Buna karşılık sürpriz olarak adlandırabileceklerimiz var. Bacsinszky-Uytvanck-Svitolina-Safarova- Muguruza. Serena, Errani ve İvanoviç ise bu furya da kendilerini kurtarabilenler. Favori, istemesem de Serena, plasem ise Muguruza... Göreceğiz.

Turnuvalar

Kulüpler çoğaldıkça artmaya başlayan turnuvalar artık bıktırmak üzere. Ucuz diye klasman turnuvalarına hücum eden kulüpler, katılım azlığından hiç mutlu değiller. Geçen ay yapılan bir Klasman turnuvasına 250 civarında oyuncu katılmışken, aynı yöredeki ve yeni bir klasman turnuvasının katılımı 120'lerde kalıyor. Katılımı arttırmak için son katılım tarihleri sık sık ileriye atılmakta, bazen de turnuvalar iptal edilmekte. İsteyene istediğinin verildiği turnuva sayılarında da iş rayından çıkmış vaziyette. Klasmanlar bir taraftan, teşvik turnuvaları bir taraftan, bırakın katılıp katılmamayı, takip etmek bile zorlaştı. Artık "Ben yaptım oldu" düşüncesi ile yapılmaması gereken sportif etkinliklerden olan turnuvalar, puan toplama ve müsabaka heyecanı yaşamaktan öte sanırım ciddi bir şekilde üzerine eğilinmesi gereken bir sorun yumağı oldu.

Seniorlar Fransa'ya

Milli senyörlerimize başarılar dilerken, hep bahsettiğimiz, hep uyardığımız ancak bu güne kadar hakkında hiç bir gelişme duymadığımız ve takımlarda başarının anahtarı olan çift takımlarının oluşturulmasında. İşin yine takım kaptanlarına düşeceği aşikar... Onlara sakin ve adil davranmalarını tavsiye ediyor, başarı diliyorum.

Milli seçmeler

Senior oyuncuları için milli olmak nasıl bir görevse, milli takımları seçmek de çok önemli bir görevdir. Tabii baştan savma olmayıp iyi yapılırsa. "Ben size yer buldum, gelin aranızda oynayın ve içinizden ilk dört sıra içinde olanlar milli olsun" anlayışı yanlıştır. Önce milli olmanın ne demek olduğunu anlamak lazım. Sonra da TTF'nin bu konuda onaylatılmış bir yönetmeliği vardır. Dünya şampiyonası tarihleri bellidir ve takımın ne zaman seçilmesi gerektiği de yönetmelikte aynen uygulanmak üzere net bir şekilde yazılıdır. TTF'nin bu konuya acilen el koymasını ve durumun acilen de düzeltilmesini talep ediyorum.





Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA