• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Roland Garros’un ardından NECDET KESTELLİ

Roland Garros'un ardından

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.06.2015, 00:00
Roland Garros'u da bitirdik. Hem de birçok değişiklikler yaşayarak.
Kadınlarda ki yaprak dökümünden sonra finallere kadar hiç set vermeden çıkan Safaroza, finalde Serena'yı sıkıştırsa da güçlü rakibinin 20. Grand Slam şampiyonluğunu (ki ayni zamanda Roland Garros'ta ki 3. şampiyonluğu oldu) kazanmasına mani olamadı. Evet, Serena hakikaten kadın tenisinin belki de gelmiş geçmiş en büyüğü... Navratilova, Graf dahil daha büyüğünü de görmedim bu güne kadar. Müthiş bir oyuncu, ayni zamanda da müthiş bir tiyatrocu... Nerede rol yapması gerektiğini çok iyi biliyor. Bu bakımdan kendisini sevmesem de tenisini alkışlıyorum.
Roland Garros'ta ilk şampiyonluğuna 2009 yılında ulaşan İsviçreli Federar'den sonra ikinci İsviçreli Wavrinka oldu. Kimileri çok soğuk bulsa da, son derece efendi davranışları ve eksperlerin söylediğine göre dünyanın en iyi tek el "backhand"ine sahip Wavrinka'nın bu ikinci grand slam şampiyonluğu, hem de bir numara Djokoviç'i 4 sette yenerek. Küçücük bir ülke ama 2 büyük şampiyonu var: Demek ki teniste başarı nüfus büyüklüğü ile pek orantılı değil anlaşılan! Kaldı ki başarılı gördüğümüz ülkelere baktığımızda da kişilere bağlı süresel, ama süreklilik arz etmeyen bir görüntü çıkıyor karşımıza.

Seniorlarımız Fransa'da

Fransa'ya uçan kadın, erkek 50+, 55+ ve 60+ yaş senior milli takımlarımız dünya takımlar şampiyonasında mücadeleye başladılar.
Tüm uyarılara rağmen, takım şampiyonalarında hayati önem taşıyan çiftler oyunu hakkında hiçbir çalışma yapılmadığı gibi seçmelerde de maalesef ayni vurdumduymazlık devam etti. Bu hafta sonu yapılacak Süper Senior seçmelerinde de bir değişiklik olacağını sanmıyorum. Buna rağmen umarım takımlarımız inanılmazı gerçekleştirir ve başarılı olurlar.

Haberler...

Marsel İlhan bu yılın ilk çim kort turnuvasından mağlup ayrıldı.
Ayla Aksu, Adana da oynanan 10 bin dolar ödüllü ITF Women Sinan Südaş Turnuvası'nda kariyerinin ilk pro circuit şampiyonluğunu kazandı. Yine Ayla Aksu, Melis Sezer ile birlikte çiftlerde de şampiyon oldu.
Çim kort müsabakaları S-Hertogenbosch-Topshelf Open ve Nadal'ın hiç kaybetmediği Stuttgart Mercedes Cup turnuvalarında başladı.
Bir önceki hafta Antalya'da çiftler ikincisi olan Altuğ Çelikbilek ve Sefa Suluoğlu, bu haftayı da Bursa Büyükşehir Belediye Turnuvası'nda ikincilikle tamamladılar. Barış Ergüden ve Altuğ Çelikbilek de yarı finallerde elendi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA