• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çim’de heyecan var NECDET KESTELLİ

Çim'de heyecan var

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.06.2015, 00:00
Fransız Mahut, yeşil sahada üçüncü şampiyonluğuna Topshelf Open de ulaştı ve 37 sıra birden yükseldi. Dünya sıralamasındaki 20 "top" oyuncudan 16'sı Wibledon'a Halle ve Londra'da, yani çimde hazırlandı. Halle'de Federer sekizinci şampiyonluğunu kazanarak, Dünya'da ATP Tour turnuvaların da 8 veya daha fazla Şampiyonluk kazanan üçüncü oyuncu oldu. Bu arada Nadal'ın da 3 sette yenilerek elenmiş olması ise yine şaşırttı. Çöküş mü dersiniz?
Queens'te Murray, Mauresmo ile birlikte senenin üçüncü şampiyonluğuna uzanırken, buradaki dördüncü sampiyonluğunu yaşadı. Daha önce McEnroe, Becker, Hewitt ve Roddick bu turnuvayı 4'er defa kazanmışlardı. Geçen sene Wimbledon'da zirveyi zorlayan Halep'in, WTA Birmingham'da elenmesi düşündürücü. Kerber'in burada elde ettiği şampiyonluğu ve Singapur yolunda ilk sekize girişi ise enteresan oldu. Marsel İlhan ilk çim maçında maalesef yenildi. Katıldığı 3. çim turnuvası olan Nottingham Aegon Open'de Avustralyalı Thompson'a 2 sette yenilerek turnuvaya veda etti.

Bizim raketler

Berfu Cengiz Adana'da katıldığı 10 bin dolar ödüllü ITF turnuvasında yarı final oynadı. Teklerde elenen Melis Sezer ve Ayla Aksu ise çiftlerde şampiyon oldu. Yine Melis Sezer, Tarsus'ta oynanan ITF Women turnuvasında bu sefer Gjorcheska ile beraber şampiyon oldu. Dört haftadır üst üste şampiyon olmak müthiş bir başarı olmalı
Cem İlkel Göztepe tesislerinde oynanan İstanbul Future turnuvasında son sekizde kaldı.
Tuna Altuna İstanbul Göztepe tesislerinde yapılan 10 bin dolar ödüllü ITF turnuvasında Avustralyalı Mousley ile şampiyon oldu. WTA Birmingham elemelerine giren Çağla Büyükakçay, son turda mağlup oldu. Çağla bu hafta da senenin 3. Grand Slam şampiyonası olan ve 5.kez katıldığı Wimbledon'un ile eleme turu maçını ise Paraguay'lı Rogy ile oynayacak.
14 Yaş Milli Takım oyuncularından Bora Şengül, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te düzenlenen 14 Yaş Tennis Europe turnuvalarından Jug Open'da Teklerde finalist oldu. Çiftler kategorisinde ise Macar partöneri Peter Fajta ile birlikte şampiyonluk sevinci yaşadı.


Enis Berki turnuvası

Milli oyuncularımızdan eski dostum sevgili Enis Berki anısına yapılan Kültürpark Tenis Kulübü "senior" Klasman Turnuvası yine kaideyi bozmadı ve maalesef 81 erkek-43 kadın oyuncunun katılımıyla başladı. 120 civarında oyuncunun katılması aslında TTF'ye bir uyarı. Çok fazla sayıda klasman turnuvası düzenlenmesi, yüksek katılım ücretleri, lisans vize ücretleri ve İ-Kort sistemi ile kayıt mecburiyeti milli olmayı hedeflemeyen oyuncular için yıldırıcı oluyor. Sportif faaliyet gerçekleştirmek isteyen Kulüpler için de zarar etmeden turnuva düzenlemek bir külfet olmaya başladı. Zaten kulüpler de artık, TTF'ye ödenen Klasman turnuva bedelinin nispeten ucuz olduğu için teşvik turnuvaları yerine klasman turnuvası almayı yeğliyorlar. TTF'nin de artık para kazanmayı değil, gençlerin kulüplerde yetiştirilmelerin kolaylaştırılmasını düşünmesi zamanı geldi de geçiyor bile.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA