• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Fırsatlar ve Göztepe SİNAN GENÇ

Fırsatlar ve Göztepe

sinan.genc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.01.2017, 00:00

Pazar günü malum gazetede trafik yoğun, bir o maç, bir bu maç derken bir arkadaşım takıldı oturduğu yerden...
- Mersin İdmanyurdu, Sivasspor'u yeniyor, Yeni Malatyaspor da Samsun'da dağıldı...
"Hadi be oradan" derken ekrana yapıştı gözlerim biranda, sonuçlara baktım, bir daha, bir daha baktım gördüklerime inanamadım... Gördüklerim ligin 18 haftasında sadece 3 galibiyet alan son sıradaki Mersin'in şampiyonluğun en tehlikeli takımı Sivasspor'u yendiğini gösteriyordu...
Sonuçlar yine diğer bir şampiyon adayı Yeni Malatyaspor'un da Samsun'dan 3 gol yediğini teyit ediyordu ve hepsinden önemlisi maç bitmişti.
Altınordu maçını bekleyen bizlerde ise heyecan doruktaydı... Bir gün önce Boluspor'un da Elazığspor'a yenildiğini de hatırlarken, "Ne yani haftarlardır kazanamayan, kupada amatör takıma elenen Göztepe, Altınordu'yu yenerse lider mi olacak? Hadi be oradan" derken "Herhalde ilahlar bizi Süper Lig'e çıkaracak" diye içten içe kendimle de alay ettim.

Oynanmadan kazanılmaz

Tabii ki oynamadan kazanılmaz maçlar, hele hele Altınordu gibi genç, dişli, ne yapacağı belli olmayan bir takıma karşı... Bir de üstüne üstlük adı üstünde derbi... Hep "Üç ihtimalli" demezler mi bu maçlar için... Son maçlarda oynadığı futboldan dolayı yerden yere vurduğumuz Göztepe için yine tedirginiz... Nasıl olmayalım ki... Neyseki Buruk inat etmeyi bırakmış stoperde Gençer ile Leo'yu buluşturup, sol beke Canberk'i monte etmiş, iyi de etmiş. Canberk dün çok çalıştı Halil ile sol koridoru adeta harmanladı... Poltava'dan yeni transfer Kobakhidze de çok kaliteli bir oyuncu, çok çalıştı Jahovic'e de gol attırdı ama Gosso da, Segbefia ve hatta Murat Akın yine aynıydı... Ne diyelim ekşi veya tatlı ama bizim bağın üzümü...

Tehlikeli oyunlar bunlar

Altınordu'ya gelince dedim ya genç, dinamik ne yapacağı belli olmayan bir takım. Başkan Seyit Mehmet Özkan'ın emriyle takımın yarısını gönderdiler, formayı gençlere verdiler. Gençler iyi ama tecrübesiz, gol atamıyorlar, gol atamayınca skor üretemiyor, skor üretemeyince de dibe vuruyorlar.
Belki zamanla ama "Maç değil, gençleri kazanmak" hedef ama ya ligi kaybedersen? Sonuç olarak; Göztepe umutsuzluğun tavan yaptığı bir sırada yine öylesine bir fırsat yakaladı ki bu sezon yaşananları da üst üste koyup kendi kendime inandım, Göztepe kıvrana kıvrana da olsa şampiyon olacak. Öyle demiyorlar mı?
Göztepeliysen herşeyi yaşayacaksın diye...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA