• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ABDURRAHİM ŞENOCAK

Servis aracı şoförleri belgelendiriliyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.09.2017, 00:00

Son Kalkınma Planı'nda "Öncelikli Dönüşüm Programları" belirlenmiştir.
Böylece ekonomik büyümenin daha sağlam temeller üzerine inşası hedeflenmiştir. Bu programlardan bir tanesi de 'Taşımacılıktan Lojistiğe Dönüşüm Programı'dır.
Ülke olarak bir yandan sürdürülebilir ekonomik büyüme ve kalkınma için büyük bir çaba harcarken, bir yandan da taşımacılık sektöründeki sorunlar gündeme gelmektedir.

Bu sorunlar okul servislerinde unutulan çocuklardan, taciz edilen çocuklara, okullarda servis firmalarının ölüm ile sonuçlanan ihale kavgasından, şehirlerarası taşımacılık firmalarında yaşanan olumsuzluklara kadar gitmektedir.

Hükümetimiz sektörde yaşanan sorunlara kulak tıkamamış ve derhal harekete geçmiştir.
Konuya ilişkin atılan son adımlarla sektör daha güvenilir, daha profesyonel ve daha nitelikli hale gelecektir.

Mesleki Yeterlilik Kurumu, sektörde şoför kaynaklı yaşanan sorunları asgariye indirmek için kamyon ve servis aracı şoförlerinin meslek standartlarını yayınlamıştır.
Bu adımlar umut vericidir ancak yeterli değildir.
15 Eylül 2017 tarihi itibariyle Esnaf ve Sanatkarlar Yeterlilik Merkezi Projesi kapsamında kurulan belgelendirme merkezi yetkilendirme sözleşmesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun katılımı ile imzalanmıştır.

KADIN İSTİHDAMINA KATKI

Proje sonucunda TESK ESYEM, okul servis aracı şoförlerinin ulusal yeterliliklerini belgelendireceklerdir. Bu amaçla MYK'dan yetki alınmıştır.
Artık servis aracı şoförleri mesleki yeterlilik sınavlarında başarılı olmak zorundadır.
Aksi takdirde servis aracı şoförü olmaya hak kazanamayacaklardır.
Mesleki yeterlilik sınavlarına kadınların da girebilecek olması gözden kaçmamalıdır.
Unutulmamalıdır ki erkek yoğun çalışanların bulunduğu servis şoförlüğü, çok az sayıda kadın tarafından da başarı ile icra edilmektedir.
Kadınların servis şoförü olarak istihdam edilmesi, kadın istihdamının arttırılmasına yönelik çalışmaların hız kazandığı bu dönemde değerlendirilmelidir.
Yukarıda özetlenen devlet desteğiyle yürütülen bu çalışmalar, Güçlü Türkiye olma yolunda emin adımlarla yürüdüğümüzün göstergesidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA