• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

'Ekmek Teknesi'nin hikayesini benden dinleyin

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.04.2015, 00:00
Birkaç televizyon yazarı, araştırmadan soruşturmadan atıldı ve 'Ekmek Teknesi' yeniden başlıyor, diye yazdı. Oysa TRT'ye bir telefon edip sorabilirlerdi. Neyse onların sorunu bu; ben size işin doğrusunu anlatayım. Çünkü biliyorum ki, Ekmek Teknesi'nin çok sayıda izleyicisi vardı ve yayından kalktığı zaman gerçekten üzülmüşlerdi. Bir efsaneydi 'Ekmek Teknesi', asla yeri dolmayacak, yeniden çekilse de eski bölümlerin tadına ulaşamayacak bir dizi. 100 bölümlük muhteşem bir macera. İlk 50 bölümünde senarist olarak çalıştığım, hikayeyi ilmek ilmek dokuyan ekiple birlikte gece gündüz çalıştığımız bir büyük macera. TRT'de geçtiğimiz günlerde bir tanıtım yayınlandı ve nefesler tutuldu. Yüzü seçilmese de; Heredot Cevdet yürüyor, bir mahalleye geliyordu tanıtımda. Müzik çok tanıdıktı, sosyal medyada yer yerinden oynadı, 'efsane dönüyor' başlığı altında yüz binlerce dilek paylaşıldı. Efsane dönüyor hanımlar beyler ama 'Ekmek Teknesi' olarak değil, Heredot Cevdet olarak.

HEREDOT EKRANDA!
Sevgili dostum Hasan Kaçan, Heredot Cevdet'in yaratıcısı. Beni tekneye dahil eden, hikayeyi birlikte oluşturduğumuz, çok güzel ve özel günler paylaştığımız bir arkadaşım. Bugüne dek yapılmış en keyifli ve en çok sevilen mahalle dizilerinden biri olan Ekmek Teknesi'ni Hasan ve ben, Raci Şaşmaz ve Bahadır Özdener'le birlikte yazmıştık. Doğru zaman, doğru yer ve doğru insanlar bir aradaydık; yürekler ortaya kondu. Yürekten akanlar birleşti, gerçek anlamda 'bir olduk' ve yazdık. Belki de 'yazdırıldık', öyle tuhaf bir süreçti ki anlatmakta güçlük çekiyorum. O dönem bitti, yollar, yönler ayrıldı, yürekler başka başka işler için attı. Hasan Kaçan, bugün müthiş bir işin içinde. Teknenin efsanesi, her bölümde anlattığı hikayelerle kahve insanlarının ve seyircinin kalbini fetheden Heredot Cevdet, bir süre sonra hafta içi her gün ekrana gelecek.

HER GECE YORUM
Evet, yanlış okumadınız, bir dizi gibi değil de kısa skeçler şeklinde planlanan ve çekilen bölümler her gün haber ertesi, on beşer dakikalık periyotlarla ekrana gelecek. Heredot Cevdet gündeme, daha doğrusu kendi gündemine ait ne varsa anlatacak, yorumlayacak. Harika değil mi? Çok doğru bir proje... Doğru çünkü Ekmek Teknesi'nin devamı çekilse mesela, bugün aynı kalan tek karakter Cevdet olurdu. Nusret Baba vefat etmişti zaten, Ayhan Hanım torunlarıyla mücadele etmektedir. Cengiz fırını ele geçirmek istemiş ama başaramamıştır. Arkadaşı Kirli çok zengin bir kebapçı olmuştur. Fırın, Nusret Baba'nın küçük kızı Sonnur ve yardımcısı Naim'e kalmıştır. Mehpare'nin birbirinden yaramaz ve tombiş 6 çocuğu olmuştur, kocası Süha ile birliktedir, Jale ve Korkut ayrılmıştır. Jale, yoga öğretmeni ve ilişki koçu olmuştur. Korkut bu işe fena bozulmaktadır, eski karısının başka insanlara ilişki öğretmeye kalkması canını sıkmaktadır. Sonay belediye başkanlığına aday gösterilmiştir, mahallede söz sahibidir. Songül ise oyuncu olmuştur. Mahallede her şey değişmiştir bugün yazmaya kalksak; kimseyi bıraktığımız gibi bulamayız. Heredot hariç, o hep aynı adamdır, aynı iyi insandır, kendisini dinleyenleri bilgilendirmeye, şaşırtmaya ve öğretmeye devam eder. İşte bu yüzden seyirci asla hayal kırıklığına uğramayacaktır; Heredot Cevdet'in kendileri için anlatacağını bilir çünkü... Şimdiden hoş geldin Heredot Cevdet ve "Büyüksün Hasan abi"...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA