• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Erkekler nasıl ıslah olur?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.07.2015, 00:00
Kadın şiddet görüyor, bu ülke toprakları kadınların gözyaşlarıyla sulanıyor. Artık gazetelerin neredeyse ilk üç sayfasına bakamaz oldum. Dövülen, hırpalanan veya tecavüz edilen, öldürülüp bir kenara atılıveren kadın gerçeğiyle başka memleketler bizdeki kadar yoğun değil. Eziklik de genetik olarak hücrelerimize işliyor biz farkında olmadan, erkeğe sorgusuz sualsiz hizmet etmek, ses çıkarmamak, fazla konuşmamak, işlerine karışmamak, isteklerini emir kabul etmek, gece gündüz hizmet etmek; kadının görevi. Nasıl nefes alıp veriyor ve yaşıyorsa, erkeğe de hizmet edecek. Her türlü, bir tuhaf kölelik sistemi işliyor, tık tık tık tık... Saat gibi. Onlarda da, erkeklerde de durum farklı değil, döven babaların çocukları, ses etmeyen ve sinen annelerin evlatları olarak, genetik kodlarına 'şiddet' kazınıyor kocaman harflerle. Dayak yiyen, annesinin dayak yediğini gören erkek, karısını ve evladını dövmese de psikolojik şiddet uygulayabiliyor. Kadının yaşam arzusunu, zevkini öldürmek, hayattan zevk almasına engel olmak bir cinayet değil mi sizce de?

DR. TANJU SÜRMELİ, DÖVEN ERKEĞİ YATIŞTIRIYOR

Uzman psikiyatrist Tanju Sürmeli, şiddet eğilimi olan erkekleri de bekliyor Yaşam Sağlık Merkezi'ne. Sürmeli hocama bir süredir, çabuk sinirlenme, unutkanlık, uykusuzluk şikayetiyle gidiyorum. Beni VİP katında ağırlıyor, çeşitli testler yapıyorlar. Hocamın en sevdiğim ve sonuna kadar inandığım yanı, anti depresanlara karşı olması. İlaç verilecekse eğer, bunun bir dizi test, tahlil ve görüşme sonunda belirlenmesi gerekir diyor. Öyle bir dönemdeyiz ki, karşı komşunuz da anti depresan öneriyor, teyzeniz de; küçücük çocuklar da kullanıyor bir ayağı çukurda amcalar da... Magazinel bir başlıkla 'karısını döven erkek' daha doğru bir yaklaşımla 'şiddete eğilimli' ama bunun farkında olan erkek için türlü iyileştirme yöntemi var Tanju Sürmeli'nin kliniğinde. İhtiyacınız olsun olmasın inceleyin internet sitesini, sizin olmasa bile yakınızda ihtiyacı olalar vardır belki. Klinik İstanbul dışından da gelenlerle dolup taşıyor. Ben şiddeti daha çok İstanbullular sever sanırdım. Malum berbat bir şehir, alıyor vermiyor, süründürüyor. Şiddeti körüklüyor, üç kuruş kazanırken aklını yolda bırakıyorsun. Anadolu'nun pek çok şehrinden gelenler var gördüğüm kadarıyla, Ege'deki duruma ve bizim gazetenin de üçünü sayfasına bakacak olursak, 'şiddetle' öneriyorum bir bilene danışmanızı. Dr. Tanju Sürmeli, dünya çapında ödüller kazanan yöntemleriyle derde deva olmak üzere, sıkıntısı olanları bekliyor. Belki şiddet tedavi edilebilir bir rahatsızlıktır, belki tedavi ola ola erkekler gün gelir, kadını bir birey olarak görmeye başlar... Kim bilir!


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA